19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt11°C
  • İskele15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

NETANYAHU, ERDOĞAN’I ABD’YE ŞİKÂYET ETTİ

Netanyahu, Erdoğan’ı ABD’ye şikâyet etti

22 Temmuz 2014 Salı 13:51

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze saldırısı nedeniyle kendilerini Hitler'e benzeten Erdoğan'ın sözlerinin Yahudi karşıtlığı olduğunu ABD Dışişleri Bakanı Kerry'ye ilettiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'i eleştiren sözlerini 'Yahudi karşıtlığı' olarak niteledi. Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında "Türkiye başbakanının söylediklerinde gelinen noktayı duydum" dedi.

İsrail Başbakanı, Erdoğan'ın sözlerinin 'Yahudi karşıtlığı olduğunu' ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı görüşmede de dile getirdiğini ifade etti.

Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırılarla ilgili olarak ise "Ne kadar gerekiyorsa o kadar sürecek" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan Hatay mitinginde Gazze saldırısı nedeniyle İsrail'i eleştirmiş ve "Hitler'in atalarına yaptığının daha beterini Filistinlilere yapıyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Obama: sivil kayıplardan endişeliyiz

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama da Gazze'deki durumla ilgili olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Obama görüşmede, Dışişleri Bakanı Kerry'nin bir ateşkes üzerinde çalışmak üzere yakında Kahire'ye gideceği bilgisini verdi.

Açıklamada, Obama'nın görüşmede, "İsrail'in devam eden askeri operasyonunu ele alarak, Hamas tarafından İsrail'e yönelik saldırıları bir kez daha kınadığı ve İsrail'in kendisini savunma hakkını yeniden teyit ettiği" belirtildi.

Obama'nın, "Gazze'de giderek artan sayıda Filistinli sivil ölümleri ve İsrailli askerlerin kaybı dahil olmak üzere artan can kaybına dair ciddi endişesini de dile getirdiği" kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA