20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

Neden Kilo Veremiyorum?

05 Ağustos 2013 Pazartesi 09:21

neden-kiloKadınların formlarını ve güzelliklerini korumak için kilo vermeye büyük önem verdiklerini hepimiz biliyoruz. Özellikle fazla kilolara sahip olanların bu konuda daha hassas olmaları ve rejimlerini kilo vermek üzere ayarlamalarına rağmen kilo verememeleri sonucuna kendilerine ben neden kilo veremiyorum sorusunu sormaları kaçınılmaz hale geliyor. Aslında birden çok cevabı olabilen bu sorunun  kişiden kişiye değişmekle birlikte temel bazı noktaları mevcut. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan kilo vermeye çalışırken yapmayı unuttuklarıza hemen başlayalım.

Balık yememek et olduğu için kadınlar tarafından yapılan en büyük yanlışlardan birisi. Her ne kadar içerisinde yağ bulunsa da ızgara veya buğulama yöntemiyle pişirilen balıklar, yağ yaktırma özelliklerinden dolayı hem besleyici hem de sağlıklı besinler haline geliyorlar. Kilo vermek için hazırladığınız diyet programına balık eklemeyi kesinlikle unutmamalısınız.

Bunun yanında çok geç kahvaltı yapma alışkanlığına sahip olmak vücudunuzun enerji çevrimine çok geç başlamasına neden olur ve dolayısıyla harcanan enerji miktarınızda büyük düşüş meydana gelir. Bu da kahvaltıyı ettiğinizde sanılanın aksine daha fazla enerjiyi vücudunuza depolamanıza neden olur.

Spor yaparken sadece koşu gibi egzersizlere yoğunlaşmak, ağırlık kaldırma gibi kaslarınızı ve vücudunuzun genelini çalıştıracak spor türlerinden uzak durmanız da kilo vermenizi yavaşlatacaktır. Vücudunuzun en yüksek enerjiyi tüm parçalarını çalıştırırken yaktığını unutmazsanız kilo veremiyorum şikayetlerinde azalma farkedebilirsiniz.

Ağır diyetler uygulamak ve hızlı bir şekilde kilo vermeye çalışmak yapay bir kilo verme algısı elde etmenizi ve bu nedenle kilo vermenizin yavaşlamasına neden olur. Çok hızlı gerçekleştirilen diyetlerde vücut metabolizma hızınız beklenmedik seviyelere düşer ve kilo verme süreciniz de yavaşlar.

Ayrıca spor yapmadan önce yüksek enerji verici yiyecek ve içecekleri tüketmek spor sırasında bu maddeleri yanarak yağların olduğu gibi durmasına neden olur. Spor yapmadan bir kaç saat önce vücudun birinci enerji kaynağı olan karbonhidratların tüketimini durdurmalısınız.

Psikolojik rahatsızlıklara ve huzursuzluklara sahip olmak da kilo verememenizin ardındaki sebeplerden birisi olabilir. Yapılan araştırmalar mutluluk hormonlarının ve adrenalinin vücudun daha fazla yağ harcamasına neden olduğun ve bedeni hızlandırdığına işaret etmektedir.

Ayrıca pek  çok farklı hastalık ve rahatsızlıktan dolayı kilo veremeyebilirsiniz. Özellikle tiroid bezinde yer alan sorunlardan dolayı kilo sahibi olan pek çok kadının olduğu dikkate alındığında doktorunuza bu konuda danışmanızın doğru bir karar olacağı kesin.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA