25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa34°C
  • Girne34°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele34°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

NE BULDULARSA ÇALDILAR

Ne buldularsa çaldılar

09 Nisan 2014 Çarşamba 15:14

Mağusa’da, Tuzla’da ve Yeni Boğaziçi’nde evlere girerek hırsızlık yapan, park halindeki araçları açarak içindeki eşyaları çalan üç zanlı, tutuklandı. “Ev açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

Garajdaki arabayı bile çaldılar

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Osum zanlıların 10 Mart- 4 Nisan 2014 tarihleri arasında meydana gelen “ev açma”, “kasti hasar” ve “sirkat” meseleleri ile ilgili olarak tutuklandıklarını belirtti. Osum, zanlıların Yeni Boğaziçi’nde Kazım Erenci’ye ait eve girerek 2 adet çanta, 1 adet tıraş makinesi ve 2 adet notebook çaldıklarını açıkladı. Zanlıların yine Tuzla’da Murat Karabiber’e ait eve girdiklerini ve içerisinde 1000 TL nakit para bulunan para kasasını, 390 Euro nakit parayı ve içerisinde 320 TL bulunan para cüzdanı ile evin garajında park halindeki MS 053 plakalı jip aracı çaldıklarını belirten Osum, aracın Atlılar köyünde, para kasasının ise tahrip edilmiş halde Tatlısu’da bulunduğunu açıkladı. Osum, Mağusa’da Halil Öztaylan’a ait eve girerek içeriden 2 adet televizyon ile 1 adet dizüstü bilgisayar da çaldıklarını belirterek konu elektronik eşyaların Salamis ormanında bulunduğunu söyledi. Zanlıların Alaniçi’nde BY 354 plakalı araçtan ve Ötüken kavşağında park halinde bulunan Osman Arıburun’a ait araçtan da çeşitli eşyalar sirkat ettiklerini belirten Osum, zanlıların yürütülen soruşturma kapsamında 7 Nisan tarihinde tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı. Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini de belirten Osum, olay yerlerinde zanlıların parmak izlerinin de tespit edildiğini söyledi. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Osum, her 3 zanlının da tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Tutuklu kalacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. (Gamze Baykur)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA