19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

NAZIM VE YANNİS'İ ANDILAR...

CTP İskele ve AKEL Larnaka örgütlerinin ortaklaşa düzenledikleri Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos’u anma etkinlikleri dün akşam Mağusa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Nazım ve Yannis'i andılar...

30 Haziran 2016 Perşembe 15:40

 Etkinliğe çok sayıda partili ve sempatizan katıldı. Şiirlerin okunduğu, şarkıların söylendiği gecede duygusal anlar yaşandı. Yapılan konuşmalarda İstanbul’da yaşanan terör eylemleri kınanırken Türkiye’ye sabır dilendi, acıların ortak olduğu vurgulandı. CTP’den İskele İlçe Sekreteri Hüseyin Mülazim, AKEL’den Larnaka İlçe Sekreteri Hristalla Andoniyu açılış konuşması gerçekleştirdi.

MÜLAZİM: BARIŞ EZİLEN HALKLARIN TEK ÇIKIŞ YOLUDUR

CTP İskele İlçe Sekreteri Hüseyin Mülazim, konuşmasında İstanbul’da yaşanan acı olayda yaşamını yitirenler için duydukları derin üzüntüyü belirterek bugün her zamankinden çok halkların kardeşliğine ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Mülazim, Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos’un yaşam mücadelelerinin de bu yönde olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu akşam Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos’u anarken, şiirleri ile verdikleri mücadele yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Hapse atıldılar, vatanlarından sürgün edildiler, baskı ve zulüm yaşadılar. Ama asla teslim olmadılar. Ne yazmaktan, ne okumaktan, ne de mücadeleden vazgeçtiler. Halkların kardeşliğinin önemini, barışın ezilen halkların tek çıkış yolu olduğunu şiirleri, şarkıları ve türkülere dönüşen eserleriyle bütün dünyaya haykırdılar, halen daha da haykırmaya devam ediyorlar. Bu iki büyük usta şiirlerini, şarkılarını insanları, ülkeleri bölmek için değil, birleştirmek için yazıp, söylediler. Bu akşamki etkinliğimize özverili çalışmaları ile katkı koyan şair, müzisyen ve sanatçılarımıza ayrıca etkinliğimize izleyici olarak katılan tüm yoldaşlarımıza, dostlarımıza teşekkürü borç bilirim.”

79d90193-59b1-41ad-b2d5-723a5d0bae97.jpeg

ANDONİYU: TEK YOL KIBRIS’TA ÇÖZÜM

AKEL Larnaka İle Sekreteri Hristalla Andoniyu da konuşmasında Trodos’ta yaşanan yangın felaketine değinerek Kıbrıslı Türklerin gösterdiği ilgi ve dayanışmanın önümüzde tek bir yol olduğunu bir kez daha gösterdiğini, tek yolun Kıbrıs’ta çözüm olduğunu vurguladı. Andoniyu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin ve halkımızın yeniden birleşmesi isteğimiz, bütün evlatlarını kucaklayan bir ana gibi özgür bir Kıbrıs’ta ortak geleceğimiz için umudumuz hepimizin yaşamını belirleyen yaşam hedefidir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA