18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

NACİ TALAT USAR, 25’İNCİ ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI…

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) merhum Genel Sekreteri ve eski milletvekillerinden Naci Talat Usar, 25’inci ölüm yıl dönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı...

Naci Talat Usar, 25’inci ölüm yıl dönümünde anıldı…

26 Haziran 2016 Pazar 13:30

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) merhum Genel Sekreteri ve eski milletvekillerinden Naci Talat Usar, 25’inci ölüm yıl dönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Törende Naci Talat Usar’ın kızı, Naci Talat Usar Vakfı Başkanı Sıla Usar İncirli ve 2. Cumhurbaşkanı, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından törene katılanlar, Naci Talat Usar’ın kabrine karanfiller bıraktı.

İNCİRLİ: “KOŞULSUZ SEVGİ DOLU”

Sıla Usar İncirli yaptığı konuşmada, “CTP’nin efsane Genel Sekreteri, unutulmayan toplum lideri ve birçoklarına göre halk kahramanı” olarak nitelendiridiği merhum babası Naci Talat Usar’ı, 25’inci ölüm yıl dönümünde bir kez daha sevgiyle andıklarını ifade etti.

“Koşulsuz sevgi dolu” olduğunu vurguladı Usar’ın çocuklara sevgisine kardeşi Talat’la birlikte tanıklık ederek büyüdüklerini belirten İncirli, onun bu sevgisiyle hemen hemen bugün ülkedeki tüm yetişkin insanların yüreğine dokunabildiğini söyledi.1466933377.jpg

“DAHA ADİL VE GÜZEL BİR DÜNYA HAYALİ KURDU”

“Katıksız bir yurtseverdi, daha adil ve güzel bir dünya hayali kurdu. Belki de bu nedenle hukuk fakültesi okudu” diyen İncirli, onun haksızlıklara karşı yılmadan, korkmadan savaştığını söyledi.

Usar’ın örgütlü mücadeleye her zaman önem veren, inanan birisi olduğunu da belirten İncirli,  bu özelliğinin onu Kıbrıs Türk gençliğinin liderlerinden birisi yaptığını kaydetti.

Usar’ın ülkenin özgürlük savaşı yolunda CTP örgütlerini ilmek ilmek okuyarak en kuvvetli fırtınalara dayabilecek güçte yelken açtığını ifade eden Sıla Usar İncirli, onun bu yelken direğini anlatırken; “biz, kedinin kuyruğuna bağlanan maşrapa değiliz. Yelken, direk, gemi ve içindeki yolcular da biziz” dediğini anımsattı.

İncirli, Usar’ın Türk solunun mücadelesine de şekil verdiğini söyledi.

TALAT: “TÜM PARTİLERDE ONA SEVGİ VE SAYGI BESLEYEN İNSANLAR VARDI”

2. Cumhurbaşkanı, CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da, kıza Sıla İncirli’nin onu anlatırken çok iyi ifade ettiğini belirterek, farklı özellikleri olan merhum Naci Talat’ın çocukla çocuk, büyük ile büyük olabildiğini anımsattı.

“Benim çocuklarımla da şakalaşırdı. Asla isimleri unutmaz, yaşadıklarıyla hatırlardı” diyen Talat, tüm partilerde ona sevgi ve saygı duyan insanların bulunduğunu kaydetti.

“Zorbalığın egemen olduğu, gerilimlerin kavgaların olduğu dönemlerde bunu yapabilmek çok daha önemliydi” diyen Talat, yaşadığı dönmelerde bunu başarabilmenin büyük beceri isteyen bir yetenek olduğu ve bu becerinin de Naci Talat’ta üst düzeyde bulunduğunu söyledi.

Usar’ın partiye yönelik açılımlarından da bahseden Talat, onun parti içindeki ışık tutucu tavırlarının,  zor günlerde fikir geliştirebilmesinin ve bunu partide tartıştırıp sonuç ve karar çıkarmasının ona has özellikler olduğunu kaydetti.1466933395.jpg
  
Naci Talat’ın CTP ve CTP’lilere çok inanan, güvenen birisi olduğunu anımsatan Talat, onun seçim sonrası parti içi tepkilerde Kıbrıslı Türk seçmene sahip çıktığını da anımsatarak; “sakın halka kızmayın, hata ne ise bu hataları kendimizde arayalım, bunları çözelim ve halkımızı kucaklayalım” şeklinde yaklaşımı ortaya koyduğunu da hatırlattı.

Naci Talat’ın “birbirimizi yolda bulmadık” sözünün çok önemli olduğunu ifade eden Talat, bu sözün bugün de şiar edilmesi gereken bir söz ve yaklaşım olduğunu vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA