MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ YETENEK SINAVI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!
Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Yetenek Sınavı, 5 Eylül 2025’te yüz yüze ve çevrimiçi olarak yapılacak. Adaylar lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilecek.

14 Ağustos 2025 Perşembe 08:53
Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Yetenek Sınavı, 5 Eylül 2025’te yüz yüze ve çevrimiçi olarak yapılacak. Adaylar lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilecek.
Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı, 2025–2026 Akademik Yılı Güz Dönemi yetenek sınavları 5 Eylül tarihinde yapılacak. YÖK ve YÖDAK onaylı lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapacak adaylar için düzenlenecek sınavlar, yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.
KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adaylar için yüz yüze sınav, 5 Eylül 2025 Cuma günü saat 11.00’de Atatürk Eğitim Fakültesi ES-0-D12 salonunda yapılacak. Çevrimiçi katılım sağlamak isteyenler için ise aynı gün saat 11.00’de meet.google.com/ykg-ebrh-gda adresi üzerinden sınava girebilecek.
Yurt dışında yaşayan adaylar, bulundukları şehirlerdeki Yakın Doğu Üniversitesi Temsilcilikleri’ne başvurarak ya da [email protected] adresine e-posta göndererek ön kayıt yaptırabilecek. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiye +90 392 223 64 64 numaralı telefon hattı veya +90 533 875 93 05 numaralı WhatsApp hattı üzerinden ulaşılabilecek.
Başvuru detayları ve sınav aşamalarına dikkat!
Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Lisans Programına kayıt olmak isteyen KKTC vatandaşı adayların, üniversitenin giriş sınavından başarılı olmaları gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayların ise TYT sınav sonuçlarında ilk 800 bin içinde yer almaları şartı aranıyor.
Lisans düzeyindeki yetenek sınavında; tek ses, çift ses, üç ses ve dört ses ile aralık ve akor tekrarları, tonal veya makamsal ezgi ile ritim tekrarı, İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi, adayın kendi hazırladığı bir şarkı ya da türküyü söylemesi, kendi enstrümanıyla çalacağı bir eser ve mülakat bölümü yer alıyor.
Yüksek lisans ve doktora programları için yapılacak sınav ise; müzik eğitimi ve müzik teorisine yönelik yazılı test, sözlü mülakat ve enstrüman performansından oluşuyor. Enstrüman bölümünde adaylardan bir etüd ve bir eser seslendirmeleri isteniyor.
Başvurularını e-posta yoluyla yapacak adayların, maillerinde ad-soyad, mezun olduğu okul ve şehir, telefon numarası ile e-posta adreslerini belirtmeleri gerekiyor. Ayrıca adayların, sınava yüz yüze mi yoksa çevrimiçi mi katılacaklarını da ön kayıt sırasında bildirmeleri gerekiyor.
Meta ve YouTube, 'bağımlılık yapmak'tan suçlu bulundu!Meta ve YouTube, ABD’de genç bir kadını çocukluk döneminde sosyal medya bağımlılığına sürüklediği gerekçesiyle suçlu bulundu.26 Mart 2026 Perşembe 12:10TEKNOLOJİ
Karadeniz’de Türk tankerinde patlama | Bakan Uraloğlu: Kasıtlı olarak hedef alındı, insansız deniz aracı olabilirKaradeniz’de Türk tankerinde patlama | Bakan Uraloğlu: Kasıtlı olarak hedef alındı, insansız deniz aracı olabilir26 Mart 2026 Perşembe 12:08TÜRKİYE
Bugün, hafta sonu ve pazartesi sağanak yağış bekleniyorMeteoroloji Dairesi’nin 26 Mart-1 Nisan tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre hava sıcaklığı genellikle 16 – 19; yarın ise 20-23 derece dolaylarında seyredecek.26 Mart 2026 Perşembe 10:34KIBRIS
Dövizin ateşi yüksekDöviz güne nasıl başladı?26 Mart 2026 Perşembe 10:30PARA BORSA
İskele'de 49 yaşında vefat ettiİskele'de ani ölüm: 49 yaşındaki Yavuz Holat hayatını kaybetti25 Mart 2026 Çarşamba 23:20İSKELE
Tufan Erhürman, Nikos Hristodulidis’in son açıklamalarına sert tepkiTufan Erhürman, Nikos Hristodulidis’in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.25 Mart 2026 Çarşamba 23:08KIBRIS SORUNU
Akaryakıta bir zam dahaYapılan yeni zamma göre 95 Oktan 61,12, 98 Oktan 62,12, Eurodizel 60,00 ve Gazyağı 71,43 TL oldu. Kaynak: Akaryakıta bir zam daha!25 Mart 2026 Çarşamba 22:33KIBRIS
Tosunoğlu: Düşünce suçlusu yaratacak bir metne onay vermemBağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, Meclis gündeminde bulunan Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, kamuoyunda yürüyen tartışmaları dikkatle takip ettiğini belirtti.25 Mart 2026 Çarşamba 22:21KIBRIS
Harmancı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile bir araya geldiLefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, kardeş şehir İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi.25 Mart 2026 Çarşamba 16:54LEFKOŞA
Yüksek öğrenim burs müracaatları 31 Mart’ta sona eriyor2025-2026 eğitim öğretim yılı Bahar Dönemi burs başvuruları 31 Mart Salı günü sona erecek.25 Mart 2026 Çarşamba 16:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.