28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

“MÜZAKERELER KRİTİK DÖNEMDE”

Rum hükumet sözcüsünden müzakere yorumu...

“Müzakereler kritik dönemde”

02 Eylül 2016 Cuma 13:30

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin en kritik zamanda olduğunu ve 14 Eylül tarihine kadar liderlerin Kıbrıs sorununun tüm başlıklarını ayrıntılarıyla ele alacaklarını açıkladı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in dün “1974 Esirleri Parkı” açılış törenine katıldığını ve burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında gerçekleştirilen çözüm müzakerelerinin “kritik zamanda bulunduğunu” söylediğini yazdılar.

Habere göre Hristodulidis konuşmasında ayrıca, “müzakerelerin bu yoğunlaştırılmış faslının kritik ve belirleyici olduğunu ve sonuçlarının, sürecin nasıl ilerleyeceğini büyük oranda belirleyeceğini” vurguladı.

ANASTASİADİS’E TEPKİLER SÜRÜYOR

Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in çözüm müzakerelerindeki tutumuna yönelik eleştiriler ve “karartma iddiaları” Rum siyasi partilerince dün yeniden gündeme getirildi.

Fileleftheros gazetesi bir diğer haberinde, DİKO’dan yapılan açıklamada, Anastasiadis’in müzakere tutanaklarının partilere açık olduğu şeklindeki dünkü söyleminin ardından Başkanlık Sarayı’na bir heyet gönderileceği ve tutanakların talep edileceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Anastasiadis’e, Ulusal Konsey’de ele alınmadan önce Akıncı’yla hiçbir ortak açıklamaya imza atmaması çağrısında bulunuldu.

Gazete, EDEK, Vatandaşlar İttifakı, Dayanışma Hareketi ve ELAM partilerinin de açıklamalarında Anastasiadis’e bilindik eleştirilerini yönettiklerini yazdı.

Öte yandan hükümet partisi DİSİ’den yapılan açıklamada ise Anastasiadis’e yöneltilen karartma uyguladığı şeklindeki eleştirilerin haksız olduğu vurgusunda bulunuldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA