MÜZAKERE SÜRECİ BM'Yİ ENDİŞELENDİRİYOR
Kıbrıs'taki müzakereler ile ilgili BM'nin kaygılandığı öğrenildi. Eide yine bugün devreye giriyor.

10 Mart 2016 Perşembe 10:32
Birleşmiş Milletler’in (BM), önümüzdeki mayıs ayında Güney Kıbrıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimlerinin sonrasına dikkat kesilerek, Kıbrıs sorunundaki hareketliliği muhafaza etmeye çalıştığı belirtildi.
BM’nin hedefinin, süreçteki momentumun muhafaza edilmesi ve buna paralel olarak, belirsizliğini koruyan konulardaki görüşmelerin ilerlemesi olduğunu da kaydedildi.
Fileleftheros gazetesi, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, yarınki liderler görüşmesi öncesinde, yeni tur temaslarda bulunmak için bugün Kıbrıs’a gelerek liderlerle ayrı ayrı görüşeceğini yazdı.
Gazete, BM’nin, önümüzdeki Mayıs ayında Güney Kıbrıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimlerinin sonrasına dikkat kesilerek, Kıbrıs sorunundaki hareketliliği muhafaza etmeye çalıştığını bildirdi.
Gazete iç sayfadan “BM Momentumu Muhafaza Etmek İstiyor… Eide Yarınki Akıncı-Anastasiadis Görüşmesi İçin Zemin Hazırlıyor” başlıklı haberinde de, BM’nin hedefinin, süreçteki momentumun muhafaza edilmesi ve buna paralel olarak, belirsizliğin sürdüğü konulardaki görüşmelerin ilerlemesi olduğunu ifade etti.
“Gerek BM, gerek Türk tarafının, 22 Mayıs’ta Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri ışığında, süreçte önemli gelişmeler yaşanmasının beklenmemesi gerektiğini düşündüğünü” ileri süren gazete, bu ifadelerin ise Rum hükümetini rahatsız ettiğini kaydetti.
Hükümetin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in en baştan, hiçbir seçim sürecinin Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşmeleri etkilemediğini açıklığa kavuşturduğuna işaret ettiğini yazan gazete, “yetkili bir kaynağın” gazeteye, bunun milletvekilliği seçimleri olduğunu ve bilindiği üzere Güney Kıbrıs’ta parlamenter sistem bulunmadığını söylediğini aktardı.
“YARIN MÜLKİYET VE ANLAŞMAZLIK BULUNAN KONULAR GÖRÜŞÜLECEK”
Gazete, yarın gerçekleştirilecek liderler görüşmesinde, mülkiyet ve üzerinde anlaşmazlıklar bulunan diğer konular üzerindeki görüşmelerin sürmesinin beklendiğini de belirtti.
İki tarafın müzakerecileri Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis’in dün yine bu konuları ele aldıklarını kaydeden gazete, haberinin devamında, ABD’nin Avrupa Konularından Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Viktoria Nuland’ın ise Yunanistan’da bulunduğunu belirtti.
Gazete, Nuland’ın Atina ziyareti konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayanarak, Nuland’ın Atina’da aralarında mülteci krizinin de bulunduğu bir dizi ikili ve bölgesel konuyu ele alacağını, aynı zamanda uluslararası örgütlerin temsilcileriyle de görüşeceğini ifade etti.
Gazete, görüşmelerin gündeminde Kıbrıs sorununun bulunmasının beklendiğini de ekledi.
Etiketler: , KIBRIS; MÜZAKERE
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
Çaldığı altınları kuyumcuya sattıLefkoşa’da meydana gelen müstahdem tarafından sirkat suçundan tutuklanan M.B mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Yılmaz Sevdalı mahkemede olguları aktardı.08 Mayıs 2025 Perşembe 14:37KIBRIS
Tatar’dan eşlere çağrı: Birbirinize karşı hoşgörülü olunCumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk aile yapısının özünün korunması, AB ve diğer ülkelerdeki yaşam tarzları ile aile yaşantılarına özenilmemesi gerektiğini kaydetti.08 Mayıs 2025 Perşembe 14:26KIBRIS
Başçeri: Sağlıklı ve mutlu bir toplumun anahtarı sağlıklı bir aile yapısıGeçmişten Geleceğe Kıbrıs’ta Türk Ailesi Sempozyumu” ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesinde başladı08 Mayıs 2025 Perşembe 14:16KIBRIS
Lefkoşa’da Evden Yüklü Miktarda Para ve Ziynet Eşyası Çalındı12000 Sterlin, 3500 Euro, 3000 Dolar ve ziynet eşyalarını çalan zanlı tutuklandı.08 Mayıs 2025 Perşembe 14:07KIBRIS
Dilekkaya ve Yıldırım’da Yangın: Maddi Zarar BüyükDilekkaya’daki ağılda çıkan yangında 50 rulo balya, Yıldırım’da ise 300 narenciye fidanı zarar gördü.08 Mayıs 2025 Perşembe 13:56KIBRIS
Lefkoşa’daki Markette Gümrüksüz Ürünler Ele GeçirildiYapılan kontrolde, gümrüksüz ürün tasarruf ettiği belirlenen marketin iki işletmecisi tutuklandı.08 Mayıs 2025 Perşembe 13:49KIBRIS
Glapsides Sahili’ndeki Kafeden 8 Bin TL ÇalındıTuzla’daki bir kafede gerçekleşen hırsızlık olayında 20 yaşındaki E.K. zanlı olarak tutuklandı.08 Mayıs 2025 Perşembe 13:42KIBRIS
Erhürman: Halk değişimi istiyor ve değişim gelecek“Memleket hem içeride hem dışarıda korkunç sorunlarla karşı karşıya”08 Mayıs 2025 Perşembe 13:38KIBRIS
87 Yaşındaki İsmet Çocuk’un Ani Ölüm Sebebi AraştırılıyorHamitköy’de yaşayan İsmet Çocuk’un kesin ölüm nedeni, alınan kan ve doku örneklerinin ileri tetkiklerinin ardından belirlenecek.08 Mayıs 2025 Perşembe 13:31KIBRIS
Ekrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli dünya basınında: Kamuoyu yoklamaları desteğin arttığını gösteriyorEkrem İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli dünya basınında: Kamuoyu yoklamaları desteğin arttığını gösteriyor08 Mayıs 2025 Perşembe 12:07TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs