16 Nisan 2024
  • Lefkoşa30°C
  • Mağusa30°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele30°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara25°C

MUSTAFA AKÇAY'DAN ŞOK KARAR! BIRAKIYOR MU?

Mustafa Akçay'dan şok karar! Bırakıyor mu?

20 Haziran 2016 Pazartesi 12:00


Trabzon futbolunun son yıllarda yıldızı parlayan teknik direktörlerinden biri olan ve geçtiğimiz sezon Osmanlıspor'un başında büyük başarı elde eden Mustafa Reşit Akçay, 2 yıl sonra profesyonel kariyerine nokta koyarak Trabzon'a yerleşme kararını uygulamaya koyacağını dile getirdi.

Akçay, "Profesyonel futbol dünyası aslında bana göre değil. Daha önce bir karar alma durumundaydım. Bu kararımı kesin olarak uygulayacağım. Kararım da Osmanlıspor ile sözleşmem sona erdiği andan itibaren bir daha kesinlikle profesyonel bir takımda teknik direktörlük yapmayacağım" diye konuştu.
 
"BU STRESİ YAŞAMAK İSTEMİYORUM"
 
Henüz 57 yaşında olmasına, meslektaşlarının 70-80 yaşlarına kadar profesyonel olarak para kazanmak isteğine rağmen, Akçay, bu kararı almasında duygusallığının ve futbolun içindeki kirli düzenin önemli rol oynadığını vurguladı. Mustafa Reşit Akçay, "Ağabeyim 43 yaşında, babam 49 yaşında hayata gözlerini yumdu. Biz ne kadar yaşayacağız ki? Duygusal bir insanım ve birçok olay beni olumsuz etkiliyor. Artık bu profesyonel futbolun yoğun stresini yaşamak istemiyorum. Bu düzen beni çok olumsuz etkiledi. Ömrümün kalanında kendimi mutlu hissedeceğim uğraşıların içinde yer almak istiyorum" diyerek şöyle devam etti:
 
"ALTYAPIYA VEYA YAVUZ SELİM'E DÖNEBİLİRİM"
 
"Türkiye'de teknik direktör olmak zor iş… Para da her şey değil. İnsan hayatında paradan başka şeylerle de mutlu olmalı… Şu ana kadar kazanabileceğim kadar para kazandım. Bundan çok daha fazlasında gözüm yok. İki yıl sonra profesyonel dünyadan kopunca Trabzon'a döneceğim. Bu kente ve Trabzonspor'a borcum var. Gerekirse altyapıda parasız veya çok düşük bir ücretle çalışabilirim. Yavuz Selim Sahası'na dönebilirim. O sahayı anlamlı buluyorum. O büyük anlamı sürdürmek için elimizden geleni yapmalıyız. Dışarıdaki Trabzonluları bazı nedenlerle eleştiriyorum. Çünkü yanlış yolu izliyorlar."
 
"TRABZON'U TERKEDENLERE KIZIYORUM"
 
"Trabzon'dan ayrılan birçok kişi bu kentin yaşamını, üretimsizliğini eleştiriyor. Onlara, ‘Peki siz bu kenti niye terk ettiniz?' diye soruyorum. Sanatçısı, işadamı, şairi, gazetecisi her biri bu kente dönmeli, hizmet etmeli… Ben bu yolu tercih edeceğim. Geleceğim ve Trabzon'a hizmetimi sürdüreceğim. Futbolcu yetiştirmek için çabalayacağım. Belki kendi futbol kulübümü kurarım. Orada gençleri yetiştirme, Türk futboluna doğru isimler kazandırma yoluna giderim. Paraya kavuşan, ondan kopmak istemez diye bir düşünce hakim ama böyle olmadığını göstereceğim. Kendimi mutlu hissedeceğim bir yaşam sürdüreceğim."
 
TÜRK FUTBOLUNA SİSTEM ELEŞTİRİSİ
 
Mustafa Reşit Akçay, A Milli Takım'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ortaya koyduğu performansla ilgili de eleştiride bulunurken, "Hemen hemen her ülkenin kendine göre bir futbol ekolü vardır. Brezilya, İngiliz, Alman ekolünden söz ederiz. Hatta teknik adamların da ekolü vardır. Benim futbol ekolümde öncelikli olarak savunmayı sağlam tutup, sonra hücum zenginlikleri üzerinde durmak çok önemlidir. Peki milli takımın bir oyun sistemi, bir ekolü var mı? Savunmaya mı, hücuma mı önem veriyor? Bu aslında Türk futbolunun sorunu. Önce bir ekol oluşturmak, sonra da o ekol üzerine oyuncu inşa etmek gerekir" ifadelerini kullandı. 
 
"GENÇ İSİMLER HEMEN HARCANMAMALI"
 
Başta Trabzonspor olmak üzere, Türkiye'de genç futbolcuların kolay harcandığını söyleyen Mustafa Reşit Akçay sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer genç futbolcuyu takımın kurtarıcısı gibi sahaya sürerseniz, onu kaybedersiniz. O nedenle gençlerin gerçek anlamda tam hazır olduğu anı beklemelisiniz. Ben de Trabzonspor'da görev yaparken gençleri oynatmadığım zaman, ‘Bu gençleri oynatsana' diye eleştiriliyordum. Ama onlar ben olmadan oynatıldıklarında birçok eleştiri gelmişti. Oynattıklarımın ise hepsi başarılı oldu. Bugün büyük bölümü Süper Lig'de forma giyiyor. Gençleri kazanmak isterken  kaybetmemek gerekir". (Trabzonajans)
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA