MÜNÜR ÖZKUL'UN SON DURUMU NE?
İşte sanatçı hakkındaki merak edilen o sorunun cevabı

14 Aralık 2015 Pazartesi 16:30
Öldüğü iddia edilen sanatçı Münir Özkul hayranlarını üzerken, bu kez gelen açıklama sevindirdi. Münir Özkul öldü mü? sorusuna cevabı kızı verdi.
Kızı Güner Özkul'dan açıklama geldi. Yeşilçam'ın efsane karakterlerinden biri olan ünlü tiyatrocu Münir Özkul'un öldüğü hakkında çıkan haberler ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Uzun süredir hastanede tedavi gören 'Mahmut Hoca' lakaplı Münir Özkul'un sağlık durumu ile ilgili bilgileri buradan görebilirsiniz. Peki Münir Özkul kimdir? Son olarak öldüğü iddia edilen Münir Özkul'un hakkındaki kesin açıklamayı kızı Güner Özkul yaptı.
Uzun zamandır hasta olan ve tedavi gören 90 yaşındaki Yeşilçam'ın çınarlarından Münir Özkul, hakkında çıkan öldü iddialarını kızı Güner Özkul, sosyal medya hesabından paylaştığı. “Ödül haberleri doğru, öldü haberleri külliyen yalandır. Babam hala yaşıyor" sözleri ile cevap verdi.
90 yaşındaki ünlü sanatçının sağlık durumunda fark oluşturan gelişmeleri anlatan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Nilüfer Şenbecerir, "Bu Hastalıkların tedavisindeki en önemli formül "Sevginin Gücü"dür. Hem KOAH hem de Demans Hastalığı kişinin hareket ve hayat kapasitesini sınırlandırır. Başkalarının bakımına bağlı kılar. Tedavileri uzun ve meşakkatlidir. Hastanın, yakınlarının ve doktorlarının istekli, sabırlı ve gayretli olması gerekir. Bütün bunları birleştiren ise "Sevginin Gücü'dür." Sevgili Münir Özkul ile birlikte tüm takım bu mücadeleyi severek, candan ve isteyerek sürdürüyoruz. "Sadece ilaç vermekle", "Sevgiyle ilaç vermek" aynı etkiye sahip değildir diye düşünüyorum. Çiçekler bile sevilince başka güzel açar, başka güzel kokar" dedi.
![89330629guner[1]](https://www.detaykibris.com/d/other/2015/12/89330629guner1.jpg)
YAŞAM BİTENE KADAR BİR MACERADIR
Dr. Nilüfer Şenbecerir, "Münir bey ve Umman hanım ile 4 yıl önce tanıştım. Herkes bana "Sen deli misin? Ağır ve tedavi süreci belirsiz hastalıklar söz konusu. Ölünce kameralar sana dönecek. Başarısızlık sana mal edilebilir. Bundan korkmuyor musun?" dediler. Bana göre yaşam bitene kadar bir maceradır. Ve mesleğim gereği risk almaktan korkmam, korkamam. Hastalarımız adına riskleri bizler üstleniriz. Ben hiç yılmadan, hiç yorulmadan bir an bile şüpheye düşmeden tüm bildiklerimi, öğrendiklerimi onunla ve ailesiyle paylaştım.
SON SAHNE OSCAR'LIK OLMALIYDI
Her şey ona yakışır olsun istedik. Evde küçük bir tiyatro sahnesi kurduk. Baş Roller de Münir Özkul ve Umman Özkul vardı. Ben ise Yönetmendim. Son Sahnemiz Büyük Usta'nın hak ettiği gibi Oscar'lık olmalıydı. Diğer oyuncular ise bu yaşamda büyük emek ve çabaları olan yardımcı sağlık personellerimiz oldu. Münir Özkul'u çok ama çok seven ailesi ve tüm dostları ile hala sahnedeyiz.
"ASILSIZ ÖLÜM HABERLERİ İLE ÖMÜR MÜ? YAZILDI"
Ölüm, maalesef istemesekte mesleğimizin bir parçası. Çoğu kez sevenlerine o zor cümleleri biz kurarız. İlginç olarak Münir Özkul ile ilgili ölüm haberlerini hem de bir kaç defa yanındayken başka kaynaklardan duymuş olmamdı. Bizim için şaşırtıcı ve ilginç deneyimlerdi. Sorumlu doktoru olarak Benim ve Ailesinin bilgisi olmadan bu tip haberler yapıldı. Habercilerin "Sevgi Gücü" ve haberciliğin hızının bu sonuçları doğurduğunu öğrendikçe asılan suratlarımız tebessümle doldu. Eskiler rüya da ölü görmek, yanlış sela verilmesi ile ömür yazılırmış derler. Ne diyelim "Her işte bir hayır vardır."
"MÜNİR ÖZKUL HALA SAHNEDE"
"Sevginin Gücü "ile sahnemiz ve perdemiz hep açık. Ve bu sahnenin perdesi kapanana kadar Münir Özkul için elimden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğim. Münir beyin 35 yıllık hayat arkadaşı Umman Hanım'ın büyük sevgisi , yardımcı sağlık personellerimizin desteği, çabası ve benim takibim sevgili Münir Özkul yaşam sahnesinde baş rolünü oynamaya devam ettikçe sürecek. Büyük usta hala sahnede."
"SOLUNUM CİHAZIYLA SEVGİ VERİYORUZ"
"Hepimizin Mahmut Hoca'sı Münir Özkul'un DEMANS ve KOAH tanıları ile dört yıldır solunum cihazına bağlı şekilde evde takip ve tedavisi devam ediyor. Bizi ve nefes alıp vermeyi sevdiğini hissediyoruz. Bedensel ihtiyaçları değişse de sevgi ihtiyacı hiç değişmiyor. Biz de solunum cihazıyla sevgi gücü formülümüzü vermeye devam ediyoruz" dedi.
MÜNİR ÖZKUL KİMDİR?
1925 doğumlu olan Münir Özkul, sanat hayatına henüz lise öğrencisiyken 1940 yılında Bakırköy Halkevi'nde tiyatro ile başladı. 1948'de Ses Tiyatrosu'nda sahnelenen Aşk Köprüsü oyunuyla profesyonel oldu. John Steinbeck'ten Fareler ve İnsanlar, John Millington Synge'den Babayiğit, George Axelrod'dan Yaz Bekarı gibi pek çok tiyatro sahnesinde yer alan usta isim, özel tiyatrolarda Sadri Alışık, Cahit Irgat, Nevin Akkaya ve Şükran Güngör gibi oyuncularla çalıştı. Sadık Şendil'in Kanlı Nigar oyunundaki rolüyle İlhan İskender Armağanı'nı kazanan Münir Özkul, Haldun Taner'in Sersem Kocanın Kurnaz Karısı (1978) oyunundaki rolüyle Avni Dilligil (1978), Ulvi Uraz (1979), İsmet Küntay (1979) ve İsmail Dümbüllü (1980) ödüllerini kazandı. Kariyeri boyunca 200'den fazla filmde rol alan Münir Özkul, Sev Kardeşim filmindeki oyunuyla 1972 Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Karakter Oyuncu seçildi. Bizim Aile filmindeki Yaşar Usta rolüyle de 1977 Azerbaycan Film Festivali'nde özel ödül kazandı. Son olarak 2000'li yılların başında, Hamdi Alkan'ın canlandırdığı "Yarmagül" karakterinin dedesini oynadığı Reyting Hamdi televizyon programında kamera karşısına çıktı.
Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/2026Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/202604 Mayıs 2026 Pazartesi 15:30KIBRIS
Ayşegül Baybars’tan muhaceret affı çıkışı: Turist olarak gelenleri neden affediyoruz?Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Çalışma izninden mağdur ya da öğrenciler bir yere kadar anlaşılabilir ancak turist olarak gelmiş ve bu ülkenin tüm yasalarını sömürmüş birini affetmek nedir? Ayrıca turisti affedince yine turist kalmış oluyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:10KIBRIS
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Hintkeneviri Ele GeçirildiLefkoşa’da “uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlarından tutuklanan O.C.N. mahkemeye çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Lefkoşa'da yine mide bulandıran olay: 14 yaşındaki çocuğa...Lefkoşa’da “16 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanan M.K. (E-25), mahkeme huzuruna çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Aynı Suçu Tekrarladı, Hapis Cezasından KurtulamadıLefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, farklı tarihlerde işlediği uyuşturucu suçlarından yargılanan Muhammed Abullah hakkındaki dava karara bağlandı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:06KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı bulaşan çiftlik sayısı 110’a yükseldi: Aşılama sürüyorRum Veteriner Dairesi, “Athienu”da (Kiracıköy) iki küçükbaş hayvan çiftliğinde şap hastalığı tespit edildiğini açıkladı, Rum Veteriner Dairesi bulaşan çiftlik sayısının 110’a yükseldiğini ve aşılama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 12:50GÜNEY KIBRIS
Redif Ekinci: Geç kalınmış bir seçime gidiyoruz, güçlü şekilde meclise dönüp hükümete talibizToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Redif Ekinci, Nupelda Karabuğday’ın Ada TV’de hazırlayıp sunduğu programa konuk olarak hem parti vizyonuna hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:11KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta yaz okulu uygulaması bu yıl da sürüyorRum Eğitim Bakanlığı, 39 devlet ilkokulu ve 25 anaokulu ile özel okullarda yaz okulu uygulamasının devam edeceğini açıkladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:08GÜNEY KIBRIS
"Çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak"Bengihan: Ek mesai ödemeleri yapılmadı; çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 10:54KIBRIS
Çamlıbel'de 3 saatlik elektrik kesintisi olacakÇamlıbel’de alçak gerilim proje çalışması nedeniyle bugün 10.00–13.00 saatleri arasında Akasya, Defne, Buğday, Başak, Uluçam, Reyhan, Nergis ve Çimen sokaklarına elektrik verilemeyecek.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:27KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.