20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

MÜLTECİLER AKDENİZ’DE TERK EDİLDİ!

Girit açıklarından imdat çağrısı gönderen 200 kişilik mülteci teknesi, ‘güvenli olduğu ve Yunan sularında bulunmadığı’ gerekçesiyle kaderine terk edildi

Mülteciler Akdeniz’de terk edildi!

14 Haziran 2016 Salı 10:37

Yunanistan’ın Girit adası açıklarında yardım çağrısı gönderen 200 kişilik bir mülteci teknesi, “güvenli” olduğu gerekçesiyle kaderine terk edildi. Yunan Sahil Güvenliği’nin yaptığı açıklamaya göre, yardım çağrısında bulunan teknenin “güvenli bir şekilde İtalya’ya ilerlediği” tespit edildi. 

Dün Sabah Libya karasularının 15 deniz mili içerisinde bulunan 25 metre uzunluğundaki balıkçı teknesi, Girit’in 80 deniz mili güneyinden imdat çağrısı gönderdi. Bunun üzerine Yunan Sahil Güvenliği, Yunan bayraklı bir tanker ile Panama bayraklı bir yük gemisini bölgeye yönlendirdi. 

Ancak teknenin Yunan karasularında bulunmaması ve “yolcuların güvenli olması” nedeniyle mültecilerin kurtarılmadığı açıklandı. Teknenin hangi ülkeden yola çıktığı bilinmese de son dönemde Libya-İtalya arasındaki insan kaçakçılığı rotası yeniden canlanmıştı.

Sınırdaki kamp boşaltıldı

Öte yandan Yunanistan’da Makedonya sınırındaki mülteci kampı boşaltılırken 34 yardım gönüllüsünü gözaltına alındı. 600 Iraklı ve Suriyeli mültecinin kaldığı derme çatma kamp, çevik kuvvet eşliğinde boşaltılırken, mültecilerin otobüslerle Selanik yakınlarında daha önce tahıl ambarı olarak kullanılan bir barınağa götürüldüğü açıklandı. 

Yetkililer, Yunan vatandaşı olmayan yardım gönüllülerinin yakındaki bir karakolda yapılan kimlik tespitinin ardından serbest bırakıldıklarını açıkladı. Gönüllüler, mültecilerin yeme-içme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardım ediyorlardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA