23 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara19°C

MOTORLU ARAÇLAR’DA GREV

Motorlu Araçlar’da grev

21 Ağustos 2014 Perşembe 16:45

Dün gerçekleştirilen 4 saatlik uyarı grevinin grevin haftaya süresiz greve dönüşeceği açıklandı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) bugün, Lefkoşa Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde uyarı grevi yaptı. Saat 08.00’de başlayan grev, 12.00’ye kadar devam etti. Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kamu İşçileri Sendikası’nın (Kamu-İş) bugün Lefkoşa Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde yaptığı 4 saatlik uyarı grevinin, önümüzdeki hafta süresiz greve dönüşebileceği açıklandı.

Mukayyitlik önünde grevle ilgili ortak basın açıklaması yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ve Kıbrıs Türk Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, hükümetin icraatlarını eleştirerek, buradaki personelin yeni bir binaya yerleştirilmesini istedi.

Basın açıklamasında Büro, Banka ve Ticaret Çalışanları Sendikası (Büro-İş) Başkanı Hüseyin Akyön ve sendikaların yetkilileri de hazır bulundu.

“BU DAİRE HANGİ BAKANLIĞA BAĞLIDIR, KİMİN YETKİSİNDEDİR BELLİ DEĞİL”

Ortak basın toplantısında ilk sözü alan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, hükümetin trafikle ilgili birimlerin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı çatısı altına toplanması kararına işaret ederek, bu kararı “hayal” olarak niteledi.

Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nin Maliye Bakanlığı’na mı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na mı bağlı olduğunun belirsiz olduğunu söyleyen Kaptan, daire girişindeki ve bahçesindeki iki farklı tabelayı göstererek, “Bu daire hangi bakanlığa bağlıdır, kimin yetkisindedir belli değil. Memurlar da ne yapacağını şaşırdı...” dedi.

Mukayyitlik’teki personelin yetersiz olduğunu öne süren Kaptan, çalışanların güvenliğinin sağlanmadığını da savunarak, “Burada her gün yaklaşık 400 bin TL para toplanıyor ama dairede ne kamera, ne de güvenlik personeli var. Çalışan ülkemizin diğer insanları gibi Allah’a emanettir…” dedi.

SÜRESİZ GREV KAPIDA...

Buradaki personele yeni binaya taşınılacağına dair sözler verildiğini savunan Kaptan, “Çalışanların refaha, mutluluğa, hijyene, kendilerini ilgilendiren yasaya kavuşması için bir mücadele başlattık. Bugünkü 4 saatlik uyarı grevimizin sesini duymayanlar önümüzdeki haftadan sonra süresiz greve gideceğimizi bilsin” dedi.

DİLEK: “BU GİBİ KURUMLARIN DAHA KALİTELİ VE HUZURLU BİR ORTAMI OLMASI GEREKİYOR...”

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek de açıklamasında, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin aynı zihniyetle hareket ettiğini iddia ederek, kamu sektöründe çirkin bir tablo yaratıldığını söyledi.

Lefkoşa Motorlu Araçlar Mukayyitliği’nde de “çok çirkin bir görüntü” olduğunu iddia eden Dilek, çalışanların artık buna dayanamadığını söyledi.

Siyasilerin devlet dairelerinde yetkili sendikalarla istişare içinde olmadığını kaydeden Dilek, personelin teşkilat yasalarının eksikliği nedeniyle huzursuz olduğunu, bunun da çalışanların verimliliğine yansıdığını anlattı.

LATİFOĞLU: “ÜLKEDEKİ İNSANLAR ARTIK GÖREVLERİNİ TEDİRGİNLİKLE YAPIYOR.

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu ise açıklamasında Çalışma Bakanlığı’nın İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nı yürütmekle yükümlü olduğunu söyleyerek, bakanlığın özel sektörü denetlediğini ifade ettiğini ancak kamuda bunun yapılmadığını savundu.

Latifoğlu, belediyelerin devlet dairelerindeki hijyeni denetlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi, yetkilileri göreve davet etti.

BÜRO-İŞ’TEN DESTEK

Banka ve Ticaret Çalışanları Sendikası (Büro-İş) Başkanı Hüseyin Akyön, greve destek verdiğini açıklayarak, bundan sonraki her eylemde çalışanların yanında olacaklarını vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA