29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

“MİMARİ TASARIM GEREKSİZ BİR MALİYET DEĞİL, GELECEĞE YÖNELİK ÖNEMLİ BİR YATIRIMDIR”

TDP MYK Üyesi Ercan Hoşkara, Dünya Mimarlık Günü nedeniyle mesaj yayımladı

“Mimari tasarım gereksiz bir maliyet değil, geleceğe yönelik önemli bir yatırımdır”

06 Ekim 2015 Salı 06:25

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim (MYK)  Kurulu Üyesi Ercan Hoşkara, Dünya Mimarlık Günü nedeniyle mesaj yayımladı

Mimari tasarım gereksiz bir maliyet değil, geleceğe yönelik önemli bir yatırımdır

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi (MYK) Üyesi Ercan Hoşkara, Mimari tasarımların gereksiz bir maliyet değil, geleceğe yönelik önemli bir yatırım olduklarını vurguladı.

‘Dünya Mimarlar Günü’  dolayısı ile TDP Bayındırlık, Ulaştırma ve Şehircilik Komitesi adına bir mesaj yayımlayan Hoşkara, Uluslararası Mimarlar Birliği’nin (UIA), her yılın Ekim ayının ilk Pazartesi Gününü ‘Dünya Mimarlık Günü’ olarak tüm dünyada kutlanmak üzere belirlendiğini anımsattı.

Dünya Mimarlık Günü’nün bu yıl, UIA’nın belirlemiş olduğu "Mimarlık, Bina ve İklim" teması ile Birliğe bağlı 124 ülkede, yaklaşık bir milyon üç yüz bin mimar tarafından kutlanacağını belirten Hoşkara, Kuzey Kıbrıs’ta Mimarlık mesleğine verilen önem ve ortaya çıkan sonuçlar değerlendirildiğinde, bu konuda başarılı olan bir çok Avrupa Ülkesinden çok gerilerde olduğumuzu kaydetti.

Mimarlık mesleğinin, Avrupa Birliği tarafından tıp ve hukuk yanında ‘insanı ilgilendiren’ 3 temel meslek dalı arasında tanımlandığını belirten Hoşkara, “Mimarlık yapmak sadece bina tasarlamak değildir. Mimarların tasarladığı her bina kentsel çevreye yeni bir katkıdır. Kentsel çevre ve binalar yaşam niteliğimizi doğrudan ve uzun süreli olarak etkileyen en önemli unsurdur. Dolayısı ile daha nitelikli ve verimli bir yaşam için ülke ölçeğinden bina ölçeğine kadar planlama ve tasarım olmazsa olmaz bir unsurdur. Ülkemizde maalesef bu konuda çok büyük bir iradesizlik ve niyetsizlik bulunmaktadır. Planlama ve tasarım birçok işte gereksiz bir ek maliyet olarak görülmektedir, halbuki; planlama ve tasarım gereksiz bir maliyet değil, geleceğe yönelik önemli bir yatırımdır” ifadelerini kullandı.

Bu bilincin ülkemizde yer edebilmesi temennisinde bulunan Ercan Hoşkara, tüm toplumun ve Mimarların Dünya Mimarlık Gününü kutladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA