MİLLİ TAKIM 3 YILLIĞINA VİNCENZO MONTELLA'YA EMANET
A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine getirilen Vincenzo Montella ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

27 Eylül 2023 Çarşamba 15:26
Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF'nin milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop ve İtalyan teknik adam Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.
İlk olarak söz alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçen hafta Alman teknik adam Stefan Kuntz'la iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrıldığını belirterek, Kuntz'a teşekkür etti.
"Hoş geldin" Vincenzo Montella
Vincenzo Montella ile yapılan anlaşmayı daha önce duyurduklarını vurgulayan ve İtalyan teknik adama "Hoş geldin" diyen Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Montella'nın futbolculuk kariyeri başarılarla dolu. Genç, disiplinli ve parlak bir geleceği olan futbol adamı. Biliyorsunuz ülkemizde de Adana Demirspor'un teknik direktörü olarak başarıyla görev yaptı. Hem teknik adamlık başarısıyla hem de saha dışındaki tutumuyla kendisine sevgi ve saygı duyulmasını sağladı. Şimdi aynı istikrarını A Milli Takımımız için göstermesini bekliyoruz. A Milli Takımımızın teknik direktörlüğü görevi son derece saygın, anlamlı ve önemli bir görev. Bugüne kadar milli takımlarımıza emek vermiş tüm teknik adamları da saygıyla anıyorum. Hayatta olmayanlara da Allah'tan rahmet diliyorum."
Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa'nın en genç milli takımı olduğunu ve öncelikle Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini dile getirdi.
"Ama hedefimiz bununla sınırlı değil. Önümüzde üç önemli maçımız var. Bu üç maçtan gerekli puanları alıp milli takımımızın, Avrupa'da en çok Türk'ün yaşadığı Almanya'da olmasını istiyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımızın milli takımımıza nasıl hasretle sahip çıktığını biliyoruz. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacak milli takımımızın Avrupa'nın her yerinden ve ülkemizden Türk vatandaşlarımızın nasıl bir destekle sahada olacağını da biliyoruz. İnşallah hep birlikte gerçekleştirmek için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız."
Vincenzo Montella ile 3 yıllık imza
Büyükekşi, Vincenzo Montella ile 3 yıllık anlaşmaya imza atıldığının altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı:
"Sayın Montella'nın liderliğinde milli takımımızın ülkemize büyük sevinçler yaşatması dileğiyle yeni teknik direktörümüze tekrar başarılar diliyorum. Aramıza hoş geldin, sefalar getirdin hocam."
"Hedefimiz Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılmak"
Mehmet Büyükekşi'nin ardından söz alan TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, hedeflere ulaşmak için bazı kararların alındığını ifade etti.
Altıntop, alınan karar doğrultusunda yönetim kuruluyla istişare yaptıklarını ve bunun sonucunda Vincenzo Montella'yla anlaştıklarını söyledi.
"Hedefimiz Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılmak ve oradaki kıymetli Türk vatandaşlarımızla birlikte olmak. Futbolcu olarak 2006'da oraya gidememek bizde hayal kırıklığı oluşturmuştu. 2024'te bunu telafi edeceğimize inanıyoruz. Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DAÜ’den Basında Yer Alan İddialara Sert Tepki: “İtibarımıza Saldırı, Yasal Yollara Başvuracağız”Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 16 Temmuz 2025 tarihinde bazı basın organlarında yer alan “DAÜ’de Endişeler Artıyor!” başlıklı haberin ardından kamuoyuna bir açıklama yaptı.18 Temmuz 2025 Cuma 17:13DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Haftalık Gıda Denetim sonuçları açıklandıHaftalık gıda denetimlerinde ithal ve yerli ürünlerin hiçbirinde limit üstü bitki koruma ürünü içeren numuneye rastlanmadı.18 Temmuz 2025 Cuma 17:12KIBRIS
Üstel: Halkımızı çağdaş bir binayla yıl sonuna kadar buluşturacağızBaşbakan Ünal Üstel, temeli bugün atılan İskele Kaza Tapu Amirliği Yeni Hizmet Binası’nın bu yıl sonuna tamamlanacağını ve halkın çağdaş bir binayla buluşacağını belirtti.18 Temmuz 2025 Cuma 17:11KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta rakamlar korkunç!Güney Kıbrıs’ta son 3 yılda 900 çocuğun cinsel şiddet ve istismara maruz kaldığı haber verildi.18 Temmuz 2025 Cuma 17:06GÜNEY KIBRIS
Azerbaycan Hedef Group'tan DAÜ çıkarması...Azerbaycan’ın önde gelen eğitim kurumlarından Hedef Group’tan bir heyet, Kurucu Başkanları Doç. Dr. Şamil Sadık önderliğinde Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) bir ziyaret gerçekleştirdi.18 Temmuz 2025 Cuma 15:15DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Boğazköy’de yasaklı madde tasarrufu… Sekiz tutukluLefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Boğazköy’de dün yapılan operasyonlarda kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan toplam sekiz kişi tutuklandı.18 Temmuz 2025 Cuma 14:53KIBRIS
Cumhurbaşkanı Tatar: Türk Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı TÜRK-AY’a gözlemci üyelik önemli bir kazanımCumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Yüksek Mahkemesi’nin Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de imzalanan deklarasyon ile Türk Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı’na (TÜRK-AY) gözlemci üye olarak katılmasının ülke açısından büyük bir kazanım olduğunu belirtti.18 Temmuz 2025 Cuma 14:44KIBRIS
Lefkoşa ve Gazimağusa'da kaza: 2 TutukluLefkoşa ve Gazimağusa'da meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi tutuklandı.18 Temmuz 2025 Cuma 14:29KIBRIS
Gümrüksüz 2 bin 298 kilo limon ve 146 kilo salatalık ele geçirildiPolis ekipleri, gümrüğe beyan edilmemiş 2 bin 298 kilo limon ve 146 kilo salatalık ele geçirdi.18 Temmuz 2025 Cuma 14:17KIBRIS
Mehmetçik’te ruhsatsız silah ve tarihi eser ele geçirildi…2 kişi tutuklandıİskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Özel Şube (C.Ö.Ş.) ekipleri tarafından Mehmetçik’te bir ikametgâhta gerçekleştirilen aramada, ruhsatsız av tüfeği ile Orta Çağ dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi eser ele geçirildi.18 Temmuz 2025 Cuma 14:05KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs