'MİHRAÇ URAL ÖLDÜRÜLDÜ'
Ural 2013'te Reyhanlı'da 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılarla ilgili olarak hazırlanan iddianamede saldırıya bizzat katılmakla suçlanmıştı.

30 Mart 2016 Çarşamba 08:50
Al Jazeera Arapça'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, Suriye'deki iç savaşta rejim güçlerine destek veren örgütlerden Mukaveme Suriye'nin lideri Mihraç Ural öldürüldü.
Al Jazeera Arapça'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, Suriye'deki iç savaşta rejim saflarında muhaliflere karşı savaşan Mukaveme Suriye (Suriye Direnişi) örgütünün lideri Mihraç Ural öldürüldü.
Al Jazeera Arapça'ya telefonla bağlanan Ahrar u Şam askeri sözcüsü Ebu Yusuf Muhacir, Hazreti Yunus Dağı'nda bir hareketlilik tespit ettiklerini, bu bölgede Mukaveme Suriye örgütüne ait araçları gördükten sonra havan saldırısı düzenlediklerini söyledi.
Sözcü, hedefleri tam isabetle vurduklarını savunurken, saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulansın geldiğini ve yaralıları taşıdığını anlattı. Muhacir daha sonra Lazkiye'deki hastane kaynaklarından örgüt lideri Mihraç Ural'ın da ölenlerin arasında olduğu bilgisini aldıklarını ifade etti.
Al Jazeera Arapça'nın haberinden sonra Suriyeli gazeteci Hadi Alabdallah da Twitter'da, Mihraç Ural'ın öldüğü bilgisini paylaştı.
Araştırmacı Eymen Tamimi ise Mukaveme Suriye örgütünün sözcüsüne haberi sormak için ulaştığında, sözcünün "Mihraç Ural iki gündür kayıp" dediğini aktardı. Tamimi temasa geçtiği başka bir örgüt üyesinin ise konuyla ilgili olarak "Cevap vermekten kaçınıyorum" dediğini yazdı.
Ural'ın ismi 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili olarak hazırlanan iddianamede, saldırıyı planlamakla suçlanan THKP-C Acilciler örgütünün lideri ve saldırıya bizzat katılanlardan biri olarak geçmişti.
Hatay'ın Yayladağı sınır kapısının karşısında Keseb ve deniz kıyısındaki Basit köylerinin bulunduğu ovalık alan, Ural'ın örgütü Mukaveme Suriye'nin hâkimiyetinde.
Esed ailesiyle 34 yıl
1956 Antakya doğumlu Ural, yasa dışı örgüt faaliyetleri nedeniyle tutuklu olduğu Türkiye'den 1982'de Suriye'ye firar etti. Ural, Esed ailesiyle akrabalığı olan eşi Melek Fadıl üzerinden dönemin Devlet Başbakanı Hafız Esed'in kardeşi Cemil Esed ile yakın ilişkiler kurdu.
Suriye'de varlıklı biri hâline gelen Ural, Hatay'ın Samandağı ilçesi başta olmak üzere civar bölgelerdeki halkın Suriye rejimine sempatisini sağlamak için çalıştı.
Ural, Arap Baharı ve Suriye'deki halk hareketlerinin başlamasının ardından 2012 başlarında mezhepsel taban üzerinde faaliyet gösteren "İskenderun Sancağının Kurtuluşu İçin Halk Cephesi - Suriye Direnişi" örgütünü harekete geçirdi. Aynı yıl, oğlu Bedrettin İbrahim Ural da Suriye ordusunda teğmen rütbesiyle göreve başladı.
Kendisine bağlı milislerle Lazkiye'nin Keseb ve Basit bölgelerinde hakimiyet kuran Ural'ın ismi, 3 Mayıs 2013'te, sahil şeridinde Sünnilerin yaşadığı Banyas ve Beyda köylerinde çoğunluğu kadın ve çocuk en az 150 kişinin öldürüldüğü saldırıda da geçti. Ural, bu iddiayı reddetti.
Reyhanlı iddianamesinde adı geçti
Ural, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırılarla ilgili olarak da olayı soruşturan Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesinde yer aldı.
İddianamede Ural'ın eylemi Suriye istihbaratıyla planladığı tespitine yer verilirken, saldırılarda bizzat yer aldığı, olayın 5 firari sanığıyla birlikte Suriye'de bulunduğu kaydedilmişti.
Basketbolda DAÜ devire devire gidiyor... Bu kez de son Şampiyon BAÜ'yü devirdiler 81-64Son şampiyon Bahçeşehir Cyprus University (BAÜ) karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen DAÜ, parkeden 81-64’lük net bir galibiyetle ayrılarak gücünü bir kez daha ilan etti.16 Aralık 2025 Salı 22:50BASKETBOL
Erhürman’dan Ertuğruloğlu’nun Meclis’teki Sözlerine YanıtErhürman, Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun kullandığı ifadelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.16 Aralık 2025 Salı 20:01KIBRIS
Mesarya Belediyesi’nden şap hastalığına karşı tedbirMesarya Belediyesi, Şap hastalığının yayılmasını önlemek ve hayvan sağlığını korumak amacıyla bölgede kapsamlı dezenfeksiyon ve denetim çalışmaları yapıldığını açıkladı.16 Aralık 2025 Salı 16:28KIBRIS
Cumhurbaşkanı Erhürman, Stephen Doughty ile telefonda görüştü: Kıbrıs sorunu ele alındıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşik Krallık Avrupa, Kuzey Amerika ve Deniz Aşırı Topraklar Devlet Bakanı Stephen Doughty ile telefon görüşmesi yaptı.16 Aralık 2025 Salı 14:44KIBRIS
Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu “Raskolnikov” oyunuyla yılın son gösterimini 26 Aralık’ta yapacakGirne Belediyesi Oda Tiyatrosu, “Raskolnikov” oyunuyla yılın son gösterimini yapacak.16 Aralık 2025 Salı 13:27KÜLTÜR/ SANAT
Rum başsavcılığı yabancı birinin evlilik yoluyla Kıbrıs vatandaşı olma talebini reddettiGüney Kıbrıs'ta Yüksek Anayasa Mahkemesi, yabancı bir erkeğin Kıbrıslı biriyle evli olmasına rağmen vatandaşlık başvurusunun reddini onayladı. Başsavcılık, kararın vatandaşlık başvurularının bakanın takdirinde olduğunu gösterdiğini açıkladı.16 Aralık 2025 Salı 12:48GÜNEY KIBRIS
Gıda Mühendisleri Odası: Güvenli gıda, sağlıklı hayvanla başlarGıda Mühendisleri Odası, şap hastalığına dikkat çekerek hayvansal gıdaların güvenli kabul edilebilmesi için hayvanların sağlıklı ve veteriner kontrolünden geçmiş olması gerektiğini vurguladı16 Aralık 2025 Salı 12:38GENEL SAĞLIK
Dörtyol’da araçta eski eser niteliğinde taş çapa bulundu: 2 kişi tutuklandıDörtyol’da trafik kontrolü sırasında durdurulan araçta eski eser niteliğinde olduğuna inanılan bir adet taş çapa bulunurken, meseleyle bağlantılı iki kişi tutuklandı; soruşturma devam ediyor.16 Aralık 2025 Salı 12:33KIBRIS
Holguin: Yeni bir gayriresmi 5+1 için erkenBM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, “şu an için gayriresmi bir 5+1 konferansın takviminin belirlenmesi için erken olduğu” görüşünü dile getirdi.16 Aralık 2025 Salı 12:29KIBRIS SORUNU
Girne-Lefkoşa yolu bu akşam kısmi olarak kapatılacakGirne Belediyesi, Ecevit Caddesi’nde yapılacak yol çalışmaları nedeniyle bazı güzergâhların bu akşam belirli saatlerde trafiğe kapatılacağını duyurdu.16 Aralık 2025 Salı 12:28KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.