19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

MİCRONEU DUBAİ’DE BİLİM DÜNYASINA TANITILDI

YDÜ Hastanesi Hekimlerinden Dr. Ülvan Özad’ın Tasarımı MicroNEU Dubai’de Bilim Dünyasına tanıtıldı

MicroNEU Dubai’de Bilim Dünyasına tanıtıldı

09 Mart 2016 Çarşamba 14:45

MicroNEU cihazı, hayvanseverlerin de tepkisini toplayan bu konuya mikrocerrahi alanında çözüm getirmeyi amaçlıyor.  Mikrocerrahi eğitiminde canlı denek hayvanı kullanımı gerekliliğini ortadan kaldırıyor

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Hekimlerinden Dr. Ülvan Özad’ın Tasarladığı, Yeni Bir Dinamik Mikrocerrahi Modeli Olan MicroNEU, Dubai’de Düzenlenen 11. Uluslararası Sağlık ve Biyolojik Araştırma Konferansı’nda (11th International Conference On Healthcare and Biological Research) Bilim Dünyasına İlk Kez Tanıtıldı.

MicroNEU, Microcerrahide Canlı Hayvanların Denek Olarak Kullanımına Son Veriyor

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Canlı denek hayvanlarının deney ve eğitim amaçlı kullanımı günümüzde karşılaşılan en büyük etik sorunlardandır.  MicroNEU cihazı, hayvanseverlerin de tepkisini toplayan bu konuya mikrocerrahi alanında çözüm getirmeyi amaçlıyor.  Mikrocerrahi eğitiminde canlı denek hayvanı kullanımı gerekliliğini ortadan kaldıran cihaz, aynı zamanda sentetik mikrocerrahi eğitim modellerinin fiyatını ortalama olarak 50 kat düşürerek eğitim masraflarını ciddi oranda azaltıyor.  Sinir ve damar onarımını amaçlayan mikrocerrahiyi daha ekonomik hale getiriyor. 

Dubai’de gerçekleştirilen 11. Uluslararası Sağlık ve Biyolojik Araştırma Konferansı’nda bilim insanları tarafından da ilgi ile karşılanan, doku üzerinde yapay dinamik dolaşım sağlayan MicroNEU’nun parçaları ise Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi 3D laboratuvarlarında, üç boyutlu yazıcılar ile geliştirildi. 

ulvan-ozad.jpgMicroNEU Projesi Dr. Ülvan Özad’a “Genç Araştırmacı Ödülü”nü getirdi

Amerika, Asya, Avrupa, Afrika ve Avustralya’dan projeleriyle konferansa katılan onlarca aday arasından, MicroNEU projesi ile cerrahiye getirdiği yenilik sebebiyle, konferans komitesi tarafından ‘Genç Araştırmacı Ödülü’ne layık görülen Dr. Ülvan Özad’ın, projesine ilişkin “MicroNEU: A New Novel Dynamic Non-Living Microsurgery Model” başlıklı makalesinin de, Mart ayında, uluslararası hakemli yayın olan LIFE: International Journal of Health and Life Sciences akademik dergisinde yayınlanacağı duyuruldu.  Bunun yanında, MicroNEU cihazına, daha henüz yayınlanmadan birçok bilimsel makalede atıfta da bulunuldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA