24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa32°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

MHP'DE KURULTAY TARİHİ KAVGASI

MHP'de Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin kararıyla olağanüstü kurultaya gidileceği kesinleşti. Ancak bu kez de MHP lideri Devlet Bahçeli ile muhalifler arasında tarih krizi yaşanıyor

MHP'de kurultay tarihi kavgası

30 Mayıs 2016 Pazartesi 09:49

. Bahçeli, 10 Temmuz'u işaret ederken, muhalifler kurultayın 19 Haziran'da yapılmasını istiyor.
MHP'de, 1 Kasım seçimleri sonrası başlayan ve 6 aydır devam eden olağanüstü kurultay tartışmasında, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin verdiği ‘onama' kararının ardından yeni bir döneme girildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay için 10 Temmuz'u işaret ederken, çağrı heyeti ise ‘Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kendilerine verdiği yetkiyi baz alarak' tüzük kurultayı için başka bir tarih belirlemeye hazırlanıyor. 19 Haziran tarihinin tartışıldığı çağrı heyeti, bugün son kararı vermek üzere toplanacak. Heyetin başka bir tarih belirleme olasılığı, ‘Genel merkez ile muhalifler arasında yeni bir hukuk savaşı mı başlayacak?' sorularını beraberinde getirdi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, çağrı heyeti üyesi Ayhan Erel, ‘Yargıtay'ın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği tüzük kurultayına ilişkin kararı onadığını' belirterek, mahkemenin bu kurultay için çağrı heyeti görevlendirdiğini kaydetti.

ÇAĞRI HEYETİ: TARİHİ BİZ BELİRLEYECEĞİZ

Bu nedenle tüzük kurultayı toplama yetkisinin çağrı heyetinde olduğunu söyleyen Ayhan Erel, şu görüşleri dile getirdi:

"Hukukçularımızın yaptığı inceleme neticesinde de bugün bir araya gelip kararımızın ne olduğunu kamuoyu ile paylaşacağız. 19 Haziran tarihi çok uzak bir tarih değil ancak bu konuda son nokta da konulmuş değil. Hukuka göre, ‘genel başkan seçimli kurultayın yapılmasına tüzük imkân vermiyor.' Kurultayı toplama yetkisi de bize verildiği için biz bir tarih belirleyeceğiz. Tüzük kurultayında oluşturulacak divan da seçimli kurultay için tarih belirleme yetkisine sahip olacak."

Parti yönetiminin ‘çağrı heyetince belirlenecek başka bir tarihi, kurultay tarihi için kabul etmeyeceği' ifade ediliyor. Bu durumda da parti içi muhalefetin atacağı adımların ‘yeni hukuki tartışmalara neden olacağına' dikkat çekiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA