05 Mayıs 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa13°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele13°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara13°C

MHP LİDERİ KIBRIS İLE İLGİLİ KONUŞTU

MHP lideri Bahçeli, müzakere sürecinin adeta bir sır gibi saklandığını vurguladı...

MHP lideri Kıbrıs ile ilgili konuştu

17 Kasım 2016 Perşembe 19:00

Geçtiğimiz gün gerçekleşen parti grup toplantısında konuşan Bahçeli, Kıbrıs’ta çözüm olarak neyin ima edildiğinin halen karanlıkta olduğunu ifade ederek, yapılan görüşmelerin muhtevasının ‘sır’ gibi saklandığını belirtti.

Türk askerinin varlığı ne olacak?

Bahçeli şunları kaydetti:

“BM gözetiminde 5 gün boyunca devam eden müzakerelerden sonuç çıkmamıştır. KKTC Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından, 4 başlığın ele alındığı, önemli ilerlemeler kaydedildiği anlaşılmaktadır. Harita konusunda muhtemel bir anlaşma olursa garantiler gözden geçirilebilecektir”

Güzelyurt ve Karpaz konusunda ne yapılacağının halen belirsiz olduğunu da ifade eden Bahçeli, Türkiye’nin adadaki askeri varlığının çözüm sonrası ne olacağının da esrarını koruduğunu ifade etti.

“Çözüm olsun diye Türk vatanını terk etmek yanlış”

Bahçeli, “çözüm olsun diye Türk vatanını terk etmek yanlıştır, skandaldır” diyerek, Kıbrıs'taki Türk toplumunun aleyhine yapılacak herhangi bir anlaşmanın itibarı olmayacağını sözlerine ekledi.

“Gizli kapaklı” yapılan müzakerelerin ne getirip ne götüreceğini öğrenmek Kıbrıs Türklerin en tabii hakkı olduğunu da ifade eden Bahçeli, Güney Kıbrıs’ın toprak ve garantiler konusundaki taleplerinin karşılanması halinde federal devlet çatısı altında, 4 yıl Rum, 2 yıl Türk başkanlığının ileri sürüldüğünü kaydetti.

“Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacaktır”

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

“KKTC Türk vatanıdır. Kıbrıs'ın tapusunu devrederlerse bunu açıklayamazlar. KKTC Cumhurbaşkanı tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. MHP bugün olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs müzakerelerinin yakından izleyecektir. Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacaktır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA