20 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

MEZUNİYET İÇİN 240 TL!

Mezuniyet için 240 TL!

22 Mayıs 2014 Perşembe 12:22

Öğrenim yılı sonuna yaklaşılırken, okullardan yine para talebi haberleri gelmeye başladı

 Güzelyurt Kurtuluş Lisesi yönetiminin mezun olacak öğrencilerinden mezuniyet balosu ve etkinlik masrafı talep etmesi tepki yarattı

Öğrenciler yönetimin kendilerinden önce 300 TL talep ettiğini, tepkiler üzerine miktarın 240 TL’ye düşürüldüğünü söylerken okul müdürü iddiaları yalanladı.

Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş ise, öğrencilerin para ödemeye mecbur edilmesinin yasal olmadığını belirtti.

Rana SARRO

Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde, mezun olacak öğrencilerden okul yönetimi tarafından talep edilen para, velilerin tepkisine neden oldu. Detay Gazetesi’nin görüştüğü mezuniyet aşamasındaki öğrenciler, okul idarisinin kendilerinden 240’şer  TL talep edildiğini söylerken Okul Müdürü Veli Büyükağa, öğrencilerden henüz para talep edilmediğini, talep edilecek miktarın bugün belirleneceğini kaydetti. Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş ise, okul yönetimi tarafından öğrencilerden para talep edilmesinin yasal olmadığını belirterek, mezuniyet için düzenlenecek organizasyonlar için gerekli maliyetin okul aile birliği kanalıyla yapılmasının gerekliliğine işaret etti.

“Her öğrenci 240 TL ödemek zorunda bırakıldı”

Güzelyurt Kurtuluş Lisesi Okul Yönetimi tarafından öğrencilerden 300 TL civarı bir para talep edildiği yönünde, velilerden şikâyet geldi.

Gazetemize konuşan isimlerini saklı tuttuğumuz öğrenciler, mezuniyet balosu ve etkinlik masrafı olarak kendilerinden ilk etapta 300 TL talep edildiğini, velilerin buna karşı çıkması üzerine, bu miktarın 240 TL’ye düşürüldüğünü belirtti.

Öğrencilerden alınan bilgiye göre, mezuniyet balosunun kutlanacağı bir otel’de yemek ve müzik ücreti; 90 TL, yol kirası; 20 TL, Kep ve Cübbe bedeli; teslim edilmesi halinde 50 TL iade edilmek üzere 100 TL ve 30 TL de dergi parası gerekçesiyle, her öğrenciden 240 TL talep edildi.

Müdür: Ödemeleri gereken rakam daha belirlenmedi

Öğrencilerin iddialarıyla ilgili konuşan okul Müdürü Veli Büyükağa ise öğrencilerden 300 TL veya 240 TL civarı paranın talep edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu savundu ve şöyle konuştu:

“Öyle bir fiyat yoktur. Daha çocuklarla yarın (bugün) konuşacağız. Ekonomik şartları biliyoruz ve maliyeti düşürmeye çalışıyoruz. Çocuklar mezuniyet balosunun bir otelde yapılmasını istiyor. Havai fişek atılmasını istediler, maliyeti düşürmek için sponsor bulduk.  Dolayısıyla çocuklar nasıl uygun görürse öyle yapacağız. Hiç zorlama olmaz. Ödemeleri gereken rakamı öğrencilere yarın (bugün) sunacağım.”

Borataş: Öğrenciler ödemeye mecbur edilemez

Konuyla ilgili görüşülen Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş ise, herhangi bir etkinlik ya da organizasyon için öğrencilerin para ödemek zorunda bırakılmasının yasal olmadığını belirtti ve bunun okul aile birliği kanalıyla yapılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA