19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

METEOROLOJİ DAİRESİ UYARDI; "10.00 – 16.00 SAATLERİ ARASI DIŞARI ÇIKMAYIN!"

Meteoroloji Mühendisleri Odası ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava dalgasından korunmak adına 10.00-16.00 saatleri arasında açık alanlarda bulunulmaması gerektiğini bildirdi...

Meteoroloji dairesi uyardı; "10.00 – 16.00 saatleri arası dışarı çıkmayın!"

21 Haziran 2016 Salı 15:37

Meteoroloji Mühendisleri Odası ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava dalgasından korunmak adına 10.00-16.00 saatleri arasında açık alanlarda bulunulmaması gerektiğini bildirdi.

Kuzey Kıbrıs’ta afet ve acil durum yönetimiyle ilgili bilimsel çalışmalar yapan bir kurum olmadığını bildiren Oda, bir afet anında acil durum eylem planı bulunmadığını iddia etti.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Dairesi’nin meteorolojik karakterli afetler (sıcak – soğuk hava dalgası, dolu, sel yıldırım düşmesi vb.) için ihbar ve ikaz sistemi bulunduğu yerel ve merkezi yönetimlerin bu uyarıları dikkate alarak en kısa sürede tedbir almaları gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, Temmuz ve Ağustos ayları dışarıda çalışmak zorunda olan vatandaşlar için çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiği de ifade edildi.

Oda ayrıca vatandaşlara, hafif, bol ve açık renkli kıyafet giyme, yoğun fiziksel etkinlikten kaçınma ve mümkün olduğunca yavaş hareket etme, dış ortamda çalışma zorunluluğu varsa sık sık mola verme, aşırı sıcaklık değişimlerinden (örneğin vücudu birden soğutacak etkinliklerden) kaçınma, susuzluk hissetmeyi beklemeden bol bol sıvı alma tavsiyelerinde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA