25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

“MESNETSİZ YORUMLAR YAPILDI”

“Mesnetsiz yorumlar yapıldı”

08 Temmuz 2014 Salı 16:37

Polis genel müdürlüğü Mehmet Vechi’nin intiharıyla ilgili açıklamasında basını suçladı

Polis Genel Müdürlüğü, Müfettiş Mehmet Bayraktar’ın vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturma ve Poliste tutuklu bulunan zanlı Mehmet Vechi’nin intiharıyla ilgili açıklama yaptı.

Polis Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili bazı basın yayın organlarında yanlış ve eksik bilgilere dayanılarak mesnetsiz yorumlar yapıldığı ileri sürülerek, olay hakkında doğru bilgilendirmek için bazı hususları kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duyulduğu kaydedildi.

Açıklama şöyle:

"1. 18 Haziran 2014 tarihinde, vurularak öldürülen Müfettiş Mehmet BAYRAKTAR ile ilgili soruşturma ve 04 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunan zanlı Mehmet Vechi’nin intiharı ile ilgili bazı basın ve yayın organlarında yer alan yanlış ve eksik bilgilere dayanılarak mesnetsiz yorumlar yapıldığı gözlemlenmiştir.

2. Olay hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

3. Görevdeki bir Polisimizin uğradığı bu cinayetin fail veya faillerinin yakalanması için Polis Genel Müdürlüğünün ilgili bütün birimleri ciddi, kararlı ve büyük bir çaba içerisinde görev icra etmiştir.

4. Bu maksatla özel ekipler oluşturulmuştur. Olay mahallinde 150 personelle arazi arama ve taraması yapılmıştır. 200 kişi sorgulanarak 113 ifade alınmıştır.

5. En küçük şüpheler dahi değerlendirilerek, zanlıların işlenmiş olan suçla bağlantıları olabileceği tespit edilerek tutuklamalar yapılmıştır. Mesele ile ilgisi görülmeyen diğer zanlılar serbest bırakılmıştır.

6. Yapılan soruşturmalar esnasında, işlenmiş olan suçla bağlantısı olabileceği tespit edilen Mehmet Vechi, 19 Haziran 2014 tarihinde tutuklanmıştır.

7. Zanlının 30 Haziran 2014 tarihinde, Yargıç kararı uyarınca hücreye konmamıştır. Lefkoşa Polis Müdürlüğünde zemin katta hazırlanan özel bir odada iki Polisin gözetim ve denetimi altında tutukluluğu sürdürülmüştür.

8. 02 Temmuz 2014 tarihinde Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde muayenesinin yapılması sağlanmış ve hiçbir sağlık sorunu olmadığı saptanmıştır.

9. Titiz bir şekilde yapılan arazi aramaları sonucu arazide atılı olarak bulunan ayakkabı, eşofman, iç çamaşırı, çorap vb. emareler DNA tespiti için T.C. EGM Kriminal Polis Labaratuvarına gönderilmiştir. Emareler üzerinde yapılan ayrıntılı analizlerde;

a. Eşofman altı, kahverengi kareli uzun kollu gömlek ve siyah renk çorap üzerindeki kan lekelerinin Mehmet Bayraktar’a ait kan ile ayni olduğu,

b. Eşofman cebinde bulunan tuvalet kağıdındaki DNA örneklerinin Mehmet Vechi’ye ait olduğu,

c. Emareler içinde bulunan eşofman altı ile Mehmet VECHÎ’nin evinde bulunan eşofman üstünün kimyasal incelemesinde bire bir aynı olduğu saptanmıştır.

10. 03 Temmuz 2014 tarihinde Mehmet Vechi’ye yasal ihtar altında emarelerden söz edilince üç evladını da görmek istemiştir. Ancak evlatları yapılan davete icabet etmemişlerdir.

11. Mehmet Vechi; 04 Temmuz 2014 tarihinde saat 09:25’te emarelerin kendisine gösterilmesi için üçüncü kata kelepçesiz olarak iki polis nezaretinde çıkarılırken, üçüncü katta bulunan lavaboda ihtiyacını giderdikten sonra dönerken, polise dirsek atarak kendisini merdiven boşluğuna bırakmak suretiyle hayatını sonlandırmıştır.

12. Olayda, hoşgörüsü sonucu ihmali görülen her iki Polis Memuru aleyhine PGM Denetleme Kurulu tarafından soruşturma başlatılmıştır.

13. İntiharla ilgili soruşturma ise Başsavcılık tarafından yürütülmektedir.

14. Saygı ile duyurulur.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA