25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

MERAK EDİYOR MUSUNUZ?

Çok merak ediyorsanız okuyun.... Yok etmiyorum diyorsanız siz bilirsiniz...

Merak ediyor musunuz?

10 Ağustos 2018 Cuma 13:26

Meraklı olmanın 5 faydası
Birazcık meraktan kim ölmüş? Yapılan araştırmalara göre meraklı, ilgili bir insan olmanın bilmediğiniz birçok faydası var.
 
Meraklı olmaktan gurur duymanızı sağlayacak 5 sebep…
 


1-İlişkilerinizi güçlendirebilir
 
Etrafınızdaki insanlara ve çevrenize karşı ilgili olmak sosyal hayatınızı zenginleştirebilir.
Eğer insanların anlattıkları şeylere karşı ilgi duyduğunuzu gösterirseniz ve kendinizle ilgili detayları paylaşmaya açık olursanız insanların sizinle iletişim kurmaktan zevk aldığını fark edeceksiniz.
Yapılan araştırmalar meraklı insanların iletişime açık olduğunu ve daha iyi dinleyiciler olduğunu gösteriyor.
Yeni bir ilişkinin başında tanışırken farklı ilgi alanları ve hobilerinizden en kadar çok bahsederseniz insanlar sizinle ilgili o kadar olumlu düşünceler oluşturuyor. Meraklı insanların ilişkiye yenilik ve heyecan kattığına inanılıyor.

merakli_100799_m.jpg
 
2-Beyninizi korumaya yardımcı olabilir
 
Bulmaca ve yapboz çözmenin Alzheimer hastalığından korunmaya yardımcı olduğu bilinen bir gerçek. Yeni ilgi alanları ve deneyimlere açık olmak da size aynı faydayı sağlıyor.
Beyninizi sürekli olarak yeni bilgilere açık tutmak erken bunama ya da hafıza problemlerine karşı korunmanıza yardımcı olur. Zihinsel olarak aktif olmak beyin aktivitelerinizi güçlendirecektir.
 


3-Endişelerinizin üstesinden gelmenizi sağlar
 
Önemli bir buluşmadan ya da toplantıdan önce gergin hissetmek sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.
Fakat yeni bir insanla tanışmanın ya da yeni bir projeye başlamanın heyecanı endişelerinizi arka plana itmenize yardımcı olacaktır.
2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre sosyal kaygı yaşayan insanlar meraklarını gidermek uğruna normalde kaçınacağı sosyal ortamlara ve olaylara dahil olmaya gönüllü oluyorlar

merak.jpg.

 
4-Mutlu olmanıza yardımcı olur
 
Mutluluk üzerine yapılan araştırmalar sonrası bir teori mutluluğun bir ayar noktası olduğunu öne sürdü.
Bu teoriye göre, hayatımız boyunca çoğu zaman bu mutluluk seviyemizin taban noktasında bulunuyoruz ve yaşanan pozitif ve negatif olaylara bağlı olarak mutluluk seviyemiz değişiyor.
Meraklılık üzerine araştırmalar yapan Amerikalı bir yazarın teorisine göre meraklı olmak mutluluğumuzun taban noktasını normale göre birkaç seviye daha yukarda tutabilir.
Meraklı olduğumuz zaman alışkın olduğumuz rutinin dışına çıkmaya ve riskler almaya daha yatkın hale geliyoruz.
Yaşamlarını umutsuzca tanımlamaya ve kontrol etmeye çalışan insanlara göre meraklı insanlar, keşif yapmaya ve yeni deneyimlere açık oldukları için daha mutlu oluyorlar.

ataberk.jpg
 
5-Neredeyse her şeyi öğrenmenize yardımcı olur
 
Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre çok da ilginç olmayan bir konu üzerine çalışırken merakımız uyanık olursa öğrenmeye daha yatkın oluyoruz.
Eğer sıkıcı olduğunu düşündüğünüz bir konuyu öğrenmeye çalışıyorsanız kendinize 10 dakikalık bir ara verin ve en sevdiğiniz diziyi izleyin. Bu aralık beyninizde zevk alan noktaları uyaracak ve merakınızı giderecek.
MERAK

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA