25 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele28°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

MEMORİAL KANSER OKULU İKİNCİ KEZ KIBRIS’TA

Memorial Kanser Okulu ikinci kez Kıbrıs’ta

12 Mayıs 2015 Salı 09:59

 Türkiye’de pek çok ilke imza atan, kanser tanı ve tedavisine yönelik tüm klinikleri ortak bünyede buluşturan Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi, kanserle mücadele misyonunu ikinci kez Kıbrıs’a taşıyor. Memorial Kanser Okulu’nun ikinci dersi, 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü Lefkoşa’da gerçekleştiriliyor.

Dünyanın yaklaşık 100 ülkesinden hasta kabul eden Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi ve Kıbrıs Türk İngiliz Derneği işbirliği ile Lefkoşa’da düzenlenecek Kanser Okulu’nda, kadın kanserleri konusunu ayrıntılı olarak ele alacak. Dünya’da ve Kıbrıs’ta kadın kanserlerinin oranları, kanserden korunma yolları, erken tanı ve kanser cerrahisinde son yeniliklerin masaya yatıracağı toplantıda; bilimselliği ileri teknoloji ile birleştiren birey özgü tedavi yöntemleri anlatılacak.

Türkiye’de referans olarak gösterilen konunun uzmanlarını bir araya getiren Memorial Kanser Okulu, Lefkoşa Golden Tulip Otel’de, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Sağlıklı ve kanserden korkmayan nesillerin yetişmesine katkı sağlayan Memorial Kanser Okulu’na davetlisiniz…

Yer      : Golden Tulip Otel – Lefkoşa

Tarih    : 16 Mayıs 2015

Saat    : 10.00 – 13.00

 

KANSER OKULU PROGRAMI

Kadın Kanserleri: Meme Kanseri, Rahim Kanseri, Yumurtalık Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri

10:00-11:00

Dünyada ve Kıbrıs'ta Kadın Kanserleri                  Prof. Dr. Akın Yıldız

Korunabilir miyiz?                                                  Prof. Dr. Mustafa Özdoğan

Erken Tanı İçin Bilmemiz Gerekenler                    Prof. Dr. Saim Yılmaz

11:15-11:45 Ara

11:45-13:00

Cerrahide Yenilikler                                     Prof. Dr. Alihan Gürkan

Cerrahide Yenilikler                                     Doç. Dr. Mehmet Karaca

Tıbbi Tedavide Yenilikler                            Prof. Dr. Mustafa Özdoğan

 

 

 

MEMORIAL SAĞLIK GRUBU ANTALYA ONKOLOJİ MERKEZİ HAKKINDA

Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi, 2011 yılında açıldı. Merkezde, bugüne kadar 12 binden fazla kanser hastası tedavi edildi. Merkezin en büyük farkı; Hematoloji, Tıbbi Onkoloji, Enfeksiyon, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi, Patoloji, Girişimsel Radyoloji ve Cerrahi gibi kanser hastalığının tanı ve tedavisinde önemli yer tutan birimleri aynı bünyede toplanmış olmasıdır. Hastanın tedavi planına dahil edildiği, bireye özgü tedavi yöntemlerinin benimsendiği Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi’nde, 3 yılda yaklaşık 250 hastaya kemik iliği nakli uygulandı. Merkezi tercih eden 1000’i aşkın; Rus, Ukrayna, Türki Cumhuriyetleri, Irak, Libya ve Avrupa ülkelerinden gelen kanser hastalarının tedavileri başarıyla sonuçlandırıldı. Yaklaşık iki bin hastaya, onkolojik cerrahi ve radyoterapi uygulandı. Bilimle sanatı buluşturan Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi, bir ilki daha gerçekleştirerek, hastalara sanatsal faaliyet ve sosyal aktivite alanında hizmetler sundu. “Kemoterapi ve Sanat Merkezi” sayesinde hastalar tedavi gördükleri kanser koridorlarından çıkarak resim, müzik, tiyatro, koro ve yoga aktiviteleri ile hayat tutundu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA