26 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

MEKSİKA'DA YAZAR VE BİLİM ADAMLARINDAN DEVLET BAŞKANLARINA MEKTUP

Meksika'da onlarca yazar, bilim adamı ve aktivist, Meksiko'nun batısındaki dağlarda ağaç kesmenin ve madencilik faaliyetlerinin, kral kelebeklerinin kışladığı rezervleri tehdit ettiğine dair ABD, Meksika ve Kanada devlet başkanlarına açık mektup yazdı.

Meksika'da Yazar ve Bilim Adamlarından Devlet Başkanlarına Mektup

16 Haziran 2016 Perşembe 10:34

 

Meksika'da onlarca yazar, bilim adamı ve aktivist, Meksiko'nun batısındaki dağlarda ağaç kesmenin ve madencilik faaliyetlerinin, kral kelebeklerinin kışladığı rezervleri tehdit ettiğine dair ABDMeksika ve Kanada devlet başkanlarına açık mektup yazdı.

100 kişiden oluşan grup tarafından yazılan mektupta, eski altın ve gümüş madenlerini yeniden canlandırma planlarının rezervdeki su kaynakları için tehdit arz ettiği belirtildi.

Grup lideri Homero Aridjis, küçük ölçekli yasa dışı ağaç kesiminin, kelebeklerin ABD veKanada'ya göç etmelerinin ardından arttığı konusunda uyardı.

Aridjis, "Yetkililer, sadece kral kelebeklerinin olduğu zamanlarda değil, yıl boyunca ağaç kesimini önlemek için sıkı güvenlik önlemleri almalı." ifadelerini kullandı.

Bir yıl içinde dört nesli oluşan kral kelebekleri, geniş kanatlarının üzerinde bulunan turuncu, siyah ve beyaz desenleriyle biliniyor.

Kral kelebekleri, yumurtlama alanları olan ABD'nin doğusundan güneydeki Meksika'ya 4 bin kilometrelik bir yol izliyor ve uzun göç yollarında güneşi bir pusula gibi kullanıyorlar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA