19 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa17°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

MEHMETÇİK BELEDİYESİ VE DAÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Mehmetçik Belediyesi ve DAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı.

11 Mart 2016 Cuma 20:28

Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole Mehmetçik belediye başkanı Cemil Sarıçizmeli, DAÜ Rektör vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve DAÜ Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen imza koydu.

Protokolün amacı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen’in uzmanlığında DAÜ ile Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi arasında İşbirliğinin başlatılması, Tecrübe ve birikimlerin paylaşılması, Özelde Mehmetçik Belediyesi bölgesinde genelde de Kuzey Kıbrıs genelinde GDO’suz tohum kullanım farkındalığının sağlanması, Bilinçli tohum kullanımı konusunda üreticilerin eğitilmesi, Yerel tohumların tesbiti ve analizlerinin yapılması ile yerel tohumların geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Bu protokolle birlikte Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi’nin yapacağı çalışmalar ile üye üreticilere, Yavru Üretici Grubu ve Bayan Üretici Grublarına yönelik  yapılacak her türlü sebze tohum ve lasan (fide) ekimi ile belirlenen hedefler doğrultusunda eğitimler verilerek farkındalık yaratılacak, GDO’suz yerel tohum üretiminin artırılması sağlanacaktır. Yerel tohumların toplanması ve geliştirilmesi konusunda standartların geliştirilmesi ile gerekli prosedürlerin oluşturulması konusunda ortak çalışmalar yapılacaktır.

‘’ Tohumların çoğaltılması ve Tohum takası ‘’

Tohumların çoğaltılması ve Tohum takası ile ilgili Doğu Akdeniz Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen’in uzmanlığında DAÜ bünyesinde gerekli analizler ve laboratuvar çalışmalarını yapılacak. Genelde KKTC sınırları özelde de Mehmetçik Belediye sınırları içerisinde toplanacak olan yerel tohumların üretiminin geliştirilmesi için gerekli GDO laboratuvar testlerinin yapılması için işbirliğinin geliştirilmesi sağlanacaktır.

‘’ Tanıtım ve Farkındalık ‘’

KKTC genelinde üreticiler ve halk üzerinde etkin bir farkındalık yaratmak için Doğu Akdeniz Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen’in uzmanlığında DAÜ ile Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi facebook ve web sitelerinde gerekli haber ve duyuruların yapılması için Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezi web siteleri arasında linkler verilerek network kurulması sağlanacaktır.

‘’ Etkinlikler ‘’

Doğu Akdeniz Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen’in uzmanlığında DAÜ ile Mehmetçik Belediyesi Zeka Bey Tohum Merkezinin düzenleyecekleri etkinliklerde bilgi paylaşımları sağlayarak, farkındalığı artırmak ve dayanışma ruhu ile sürdürülebilir işbirliğinin sağlanması için karşılıklı katılımların özendirilmesine katkı koyulacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA