25 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa22°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

MECLİS’TE ÇİRKİN SAHNELER

Meclis’te çirkin sahneler

23 Mayıs 2014 Cuma 14:29

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’nın üzerine yürüdü

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda, Genel Tarım Sigortası Fonu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın oylanması sırasında milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun üzerinde görüşmeyi tamamladığı bütçenin oylarının sayılması sırasında salona giren UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün “dıştan atanan bakanlar oylamaya dâhil edilmesin, bu unutulmasın” demesi üzerine, UBP Genel Başkanı kendisine cevap veren CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’ya sert bir üslupla geri cevap verdi.

Bunun üzerine Derya da, Özgürgün’e tepki gösterince Meclis içerisinde büyük gerginlik yaşandı.

Özgürgün’ün Derya ile tartışması sertleşince, CTP-BG’li diğer milletvekilleri Özgürgün’e cevap verip, Derya’yı “koruması” üzerine gerginlik daha da büyüdü. Özgürgün ile CTP-BG’li vekiller arasındaki gerginliği Başbakan Özkan Yorgancıoğlu araya girip yatıştırmaya çalıştı.

Gerginlik üzerine Meclis Başkanı Sibel Siber oturuma 10 dakika ara verdi, UBP’li vekiller de salondan ayrıldı. Olay sonrası salonda bir tek Başbakan Yorgancıoğlu ile Maliye Bakanı Mungan oturarak, sohbet etti.

Doğuş Derya: Beni dövmeye kalkıştı

Öte yandan CTP-BG milletvekili Doğuş Derya, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada Özgürgün’ü şiddetle kınadığını belirterek şu açıklamaları yaptı:

“Bugünkü Meclis oturumunda oylama yapılırken UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün genel kurul salonunun kapısını çarparak içeri girmiş, elini kolunu tehditkâr bir şekilde sallayarak meclis salonuna hiç yakışmayacak bir üslupla "o dışarıdan atanan bakanları saymayın" diye bağırmıştır. Genel kurul salonundaki herkes gördüğü bu kabalık karşısında şaşırırken, ben oturduğum yerden "fakat bu nasıl bir üslup?" diye mırıldandığım için Hüseyin Özgürgün hakaret ederek üzerime yürümüş, ağza alınmayacak küfürler ederek beni dövmeye kalkmıştır. Önünde bulunan masadaki parti tabelaları ve evrakları da devirerek hakaret eden ve araya giren vekillere rağmen üzerime yürümeye devam ederek "Bana cevap vermeyeceksin. Ben konuşunca susacaksın" diye bağıran Hüseyin Özgürgün'e bakarken gözümün önünden bu ülkede şiddete maruz kalan kadınlar bir kez daha geçti. Yaşadığım şok ve üzüntü bir yana, ben sayın Özgürgün ile aynı meclis çatısı altında olduğum için utandım. Ülkem adına utandım, ülkemde yaşayan insanlar ve en çok da kadınlar adına utandım. Yazıklar olsun!

NOT: BRT'den ricamdır lütfen görüntüleri paylaşsınlar ki halk kimleri meclise vekil olarak gönderdiğini görsün”

Soyer Özgürgün’ü protesto etti

CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, yaptığı konuşmada, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü Meclis’teki üslubundan dolayı protesto etti ve kadın bir milletvekiline yönelik yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Özgürgün’ün masalara vurduğunu, kadın bir milletvekiline hakaret ettiğini, yapılan bu hareketi kabul edilemeyeceğini belirten Soyer, Özgürgün’ü sakin olmaya davet etti.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da, ekonomi üzerine yaptığı konuşma öncesinde, bu tartışmadan dolayı üzüldüğünü belirterek, hoşgörüyle bu sıkıntıların aşılabileceğini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA