20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

MECLİS ÖNÜNDE EYLEM !

Koordinasyon Ofisine karşı eylemler bitmek bilmiyor

Meclis önünde eylem !

11 Haziran 2016 Cumartesi 20:36

“TC ile KKTC Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisi’nin kurulması ve faaliyetlerine ilişkin anlaşmanın onaylanmasına uygun bulunmasına karşı olan ve bunu reddeden birçok birlik, sendika ve halk  #Reddediyoruz Platformunun çağrısı ile meclis önünde eylem yapıyor. Yapılan açıklamada eylemin Pazartesi'ne kadar aralıksız süreceği belirtiliyor.

Günlerdir Lefkoşa sokaklarında eylem yapan Reddediyoruz Platformu eylemlerine devam ediyor.

Reddediyourz Platformunu oluşturan 50 civarındaki gençlik örgütü iki gün boyunca Lefkoşa sokaklarında Koordinasyon Ofisi ile ilgili eylem yaptı. İlk eylemi gençler bisikletleri ile  gerçekleştiriken dün akşam ise dereboyu olarak bilinen Mehmet Akif Caddesinde yürüyüş düzenledi. Eylemlere yüzlerce genç katıldı.

eylem.jpg

İlk deneme CTP ve DP'den 

Koordinasyon Ofisi ilk olarak CTP ile DP hükümeti döneminde gündeme gelmiş ve CTP ile DP'li bakanlar kurulu tarafından onaylanarak yürülüğe sokulmaya çalışılmıştı.

O dönem yükselen muhalefet nedeni ile ptotokolün meclis onayı gerektirdiği ortaya çıkmış ve Koordinasyon Ofisi protokolü yürürülüğe girememişti.

İkinci deneme UBP ile DP'den

UBP ve DP hükümeti Bakanlar Kurulu'nda adıkları karar ile Koorsinasyon Ofisi konussunda KKTC Cumhuriyet Meclisi'ne taşıdı. Geçtiğimiz günlerde Meclis Komitesi'nden de geçen yasa tasarısının Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor.

Lefkoşa'da yapılan eylemler için tıklayın

"Onaylanırsa sokaklardayız!"

 

Gençler Koordinasyon Ofisine karşı yine sokaklara döküldü

 

Türk-SEN'den Koordinasyon ofisine ret

 

Reddediyoruz Platformunu oluşturan örgütler:

Toplumcu Demokrasi Partisi, TDP Gençlik Örgütü, Türk-Sen, KTAMS, Toparlanıyoruz, DAÜ-Sen, BARAKA Kültür Merkezi, Göçmenköy-Taşkınköy Kültür Derneği (Göç-Taş), Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Bağımsızlık Yolu, Feminist Atölye (FEMA), Dayanışma, MAGEM, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Halk Sanatları Derneği (HASDER), HASDER Gençlik Kulübü, Akçay Kültür Sanat Derneği (AKDER), Dikmen Gençlik Merkezi (DİGEM), Kıbrıs Havaları Derneği, Gençlik Merkezi Birliği, Lefkoşa Folklor Derneği (FOLKDER), Çağ – Sen, Alayköy Folklor Derneği, Dördüncü Duvar Düşünce Derneği, Güzelyurt Sanat Derneği (GÜSAD), Güzelyurt Atılımcı Sanat Derneği (GASAD), Sevgi Çiçeği Derneği (SEÇDER), Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi, Özgür Adımlar Kültür Sanat Derneği, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, Tabipler Birliği, Tango Cyprus, EMAA, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Eczacılar Birliği, BKP, Gençlik Kampları Gönüllü Liderleri, EL-SEN, BORAN Kültür Merkezi, KAYDER, Akdoğan Fikir Sanat Atölyesi, KTAMS, Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, Mağusa İnisiyatifi, Biyologlar Derneği, Kuir Kıbrıs, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA