16 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa30°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele30°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C

MECLİS GENEL KURULU TOPLANTISI TAMAMLANDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Hayvanların ve İşletmelerin Tanımlanması ve Kaydı (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü.

Meclis genel kurulu toplantısı tamamlandı

28 Ocak 2019 Pazartesi 15:30

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Hayvanların ve İşletmelerin Tanımlanması ve Kaydı (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü.
İlk olarak Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı Doğuş Derya, tasarıya ilişkin komite raporunu okudu.
ÇAVUŞOĞLU
Raporun okunmasının ardından UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu söz aldı.
Çavuşoğlu, yasa tasarısının oybirliğiyle komiteden geçtiğini, dikkat edilmesi gerekenin yasaların denetimi ve cezai müeyyidelerin uygulanması olduğunu belirtti.
Çavuşoğlu, kayıtsızlığın önüne geçmek ve belediyelerin ceza uygulamasına olanak vermek amacıyla yasanın hazırlandığını kaydetti.
Başıboş köpeklerin yarattığı olumsuzluklara işaret eden Çavuşoğlu, yasanın yürürlüğe girmesi ile köpeklerin sokağa atılmasının önüne geçilmesini temenni etti.
Çavuşoğlu, hayvancılık sektöründe yalan beyana ve bildirimi yapılmayanlara ceza geleceğini belirtti.
ŞAHALİ
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, yasanın ülkede hayvan sağlığı ve refahı bakımından yükümlülükleri anlatan bir yasa olduğunu, işlerin olması gerektiği gibi değil alışageldiği üzere yapıldığını ve verilerin toplanmadığını söyledi.
Hayvancılık sektöründe kayıt tutulmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Şahali, beyana dayalı işlemler ve kayıtların gerçekle örtüşmediği durumlar yaşandığını kaydetti.
Şahali, yasa tasarısının, kayıt yapmanın tercih değil zorunluluk olduğunu hatırlatacağını, kamu kurumlarının da yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
Yasanın herkesin görevini net bir şekilde tanımladığını dile getiren Şahali, beyan ve bildirimlerin, devletin yürüteceği işlemleri başlatacağını, bu noktada yaşanan aksamaların mağduriyet yaratabileceğini ifade etti.
Genel Kurul’da görüşülmesi tamamlanan Hayvanların ve İşletmelerin Tanımlanması ve Kaydı (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın oylaması daha sonraki bir toplantıda yapılacak.
Daha sonra Dilekçe ve Ombudsman Komitesi Başkanı Fazilet Özdenefe, Süleyman Akyıldız’ın, Cemil Akacan’ın ve Hüseyin Ulusu’nun Başvuruları Üzerine Hazırlanan Denetçi Raporları ile Komitenin 21 Ocak 2019 Tarihinde Yapmış Olduğu Toplantıda Aldığı Kararları Gösteren Cetveli okudu.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA