19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

MECLİS GENEL KURULU TAMAMLANDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu güncel konuşmalarla tamamlandı...

Meclis Genel Kurulu tamamlandı

16 Haziran 2016 Perşembe 14:01

Toplantıda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın ardından UBP Milletvekili Zorlu Töre, “Rum-Yunan liderlerinin hedefleri” konusunda söz aldı.

Töre, Kıbrıs meselesinin, TC ve KKTC’nin milli davası olduğuna işaret ederek, bu meselesinin iki devletin istişaresiyle sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu meselede Rum Yunan hükümetinin de hedeflerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

KKTC devletine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Töre, Rum Yunan liderlerinin geçmişteki hedeflerinden, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama çabalarından hiç vazgeçmediklerinin görülmesi gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs tarihi hakkında bilgiler veren Töre, ülkede bazı eksikliklerin var olduğunu, bu eksikliklerin ancak devlete sahip çıkılarak giderilebileceğini de ifade etti.

ERÇAL

CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal ise “su tasarrufu ve amacına uygun kullanımı" konusunda yaptığı güncel konuşmada, suyun tasarrufu ve korunması yönünde şu andaki hükümetin ne yaptığını öğrenmek istediğini söyledi.

Özellikle senenin kurak geçtiği dönemlerde, ülkede ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Erçal, yapılması gerekenleri anlattı.

Hüseyin Erçal, “Suyun makul fiyata ülke geneline, herkese, her bölgeye eşit şekilde verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu sağlamak hükümetlerin görevidir” dedi.

Konuşmasında kamu alanlarında kullanılan suya da değinen Erçal, “Belediye çalışanları, yağışı bol, suyu bol bir ülkede yaşıyormuş gibi ellerinde hortumlarla refüjleri yeşillendirilmeye çalışıyor” ifadesine yer verdi. Erçal, su tasarrufu konusunda yasal düzenlemelerin gerekliliğine işaret etti.

CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, alternatif su kaynaklarının ülkeye kazandırılması için çalışmalar yapılması, Türkiye’den su geldi diye de denizden su arıtılmasının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Suyun fiyatına da değinen Erçal, “Suda net bir rakama ulaşılmalı. Su konusunda hassas olmalıyız. Konuşmamı onun için yaptım. Genel Kurul salonunda ilgili kimse yok ama dinleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda güncel konuşmaların ardından yazılı sorular kısmına geçildi ve toplantı tamamlandı.

Meclis’in bir sonraki birleşimi 20 Haziran Pazartesi günü olacak.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA