20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK: LGS'DE ERTELEME PLANI YOK

MEB Bakanı Ziya Selçuk: LGS'de erteleme planı yok

MEB Bakanı Ziya Selçuk: LGS'de erteleme planı yok

29 Mart 2020 Pazar 14:42

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Covid-19 nedeniyle eğitimde alınan önlemlerle ilgili CNN Türk kanalına yaptığı açıklamada Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavlarında bir erteleme planlanmadığını söyledi.

LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 7 Haziran 2020 olarak belirlenmişti.

Selçuk, uzaktan eğitimin uzatıldığı 30 Nisan tarihi sonrası için de planlar yaptıklarını söyledi.

Bakan Ziya Selçuk’un açıklamalarının bir kısmı şöyle:

(LGS) zamanında yapılacak. Erteleme söz konusu değil. Mecbur bir sebep oldu, ertelenme ihtiyacı doğu, ona bakarız. Ama şu anda ertelenme söz konusu değil. 13 Mart’a kadar dersler işlendi.”

 
Quote Message: Biz başından beri şunu söyledik, bu küresel bir sorun ve bunun çözümü de bilimsel metotlarla ortaya çıkabilir. Biz de diyoruz ki MEB olarak, hem dünyadaki eğilimlere bakalım hem Bilim Kurulumuzun önerilerine bakalım. 30 Nisan kararı Bilim Kurulu’ndan mutabakatla çıktı, biz de 30 Nisan’a kadar neler yapabiliriz çalışıyoruz. Bu yepyeni bir durum biz de öğreniyoruz.”

Biz başından beri şunu söyledik, bu küresel bir sorun ve bunun çözümü de bilimsel metotlarla ortaya çıkabilir. Biz de diyoruz ki MEB olarak, hem dünyadaki eğilimlere bakalım hem Bilim Kurulumuzun önerilerine bakalım. 30 Nisan kararı Bilim Kurulu’ndan mutabakatla çıktı, biz de 30 Nisan’a kadar neler yapabiliriz çalışıyoruz. Bu yepyeni bir durum biz de öğreniyoruz.”

 
Quote Message: 30 Nisan bizim A planımız şeklinde yürüyor, diyelim ki 30 Nisan’da okullar açılmazsa ne yapacağız? Uzaktan eğitimin altyapısı güçlendiriliyor, gelecek seneki planlamaların standart bir yıl planlaması gibi değil de yeniden yapılandırıldığı bir planımız var.”

30 Nisan bizim A planımız şeklinde yürüyor, diyelim ki 30 Nisan’da okullar açılmazsa ne yapacağız? Uzaktan eğitimin altyapısı güçlendiriliyor, gelecek seneki planlamaların standart bir yıl planlaması gibi değil de yeniden yapılandırıldığı bir planımız var.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA