“MCKENZY BİNASININ” RUM İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN EMRİYLE BOŞALTILMASI
Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka’da bulunan, Kıbrıs Türk malı arazisinin, 2016 yılındaki mahkeme kararını uygulayarak geri alması haberi Rum basınında geniş yer buldu.

18 Ocak 2019 Cuma 10:30
Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka’da bulunan, Kıbrıs Türk malı arazisinin, 2016 yılındaki mahkeme kararını uygulayarak geri alması haberi Rum basınında geniş yer buldu.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği olarak Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka Mahkemesi’nin Ocak 2016’da aldığı kararı(mal sahibine arazinin verilmesi) uygulayarak, arazi ve üzerine inşa edilen “McKenzy Binası” isimli davet-organizasyon salonunu geri aldığını yazdılar.
Söz konusu arazi ve binanın, polis eşliğinde kiracılarından geri alındığını yazan gazete bu gelişmenin, Ocak 2016 yılındaki mahkeme kararı ve 1960 öncesi İngiltere’ye göç eden Kıbrıslı Türk aile ile ilgili olduğunu belirtti.
Arazinin sahibinin, Kıbrıslı Türk Fikret Ali Rıza ile yasal mirasçısı Reymond Rıza olduğunu anımsatan gazete, Reymond Rıza’nın, taşınmaz malın verilmesi ve tazminat talebiyle, Rum Yönetimi ile Kıbrıs Türk Malları Vasiliği aleyhine hukuki süreç başlattığını da belirtti.
Davacının temel argümanın-ki bu da Larnaka Mahkemesi tarafından kabul edildi- söz konusu taşınmaz malın Kıbrıs Türk toprağı addedilemeyeceğini çünkü ne kendisinin ne de babasının Kıbrıs vatandaşı değil, İngiliz vatandaşı olduğuna dayandığını belirten gazete Fikret Ali Rıza’nın 1926 yılında Larnaka’da doğduğunu, 1951 yılında ise, 2000 yılında hayatını kaybettiğiİngiltere’ye göç ettiğini, Reymond Rıza’nın ise 1955 yılında İngiltere’de doğduğunu, buna bağlı olarak her ikisinin de Kıbrıs vatandaşı olmadıklarını yazarken babanın da, “Kıbrıs Cumhuriyeti” kurulmadan önce Kıbrıs’tan ayrıldığına dikkati çekti.
“HÜKÜMETİN BAŞKA SEÇENEĞİ YOKTU”
Fileleftheros gazetesi aynı haberi içerisinde yukarıdaki alt başlık altında, Rum İçişleri Bakanlığı’nın konu hakkındaki açıklamasına yer verdi.
Habere göre, Rum İçişleri Bakanlığı, hükümetin kararıyla birlikte, Larnaka Kaza Mahkemesi’nin, söz konusu taşınmaz mala ilişkin kararlarını ve hükümlerini yerine getirdiklerini belirtti.
Bakanlık, açıklamasına mahkemenin kararının içeriğine de atıfta bulunarak mahkemenin, davacıların, bu taşınmaza sahip olma hakkına sahip olan kişiler olarak tanıdığını ifade etti.
DÜĞÜNLER-ORGANİZASYONLAR HAVADA
Öte yandan Politis gazetesi, dün yaşanan bu gelişmenin ardından söz konusu binada yapılması planlana düğün, resepsiyon ve diğer etkinliklerin, böylelikle havada kaldığını yazdı.
Habere göre, şirket avukatı yaptığı açıklamada planlanan etkinliklerin gerçekleştirilmesi için her şeyin yapılacağını ifade etti.
Gazete haberinde ayrıca Larnaka Mahkemesi’nin, 2016 yılındaki kararının ardından, düğün-organizasyon salonu olarak kullanılan “McKenzy Binası’”nın bağlı olduğu şirketin, mahkeme kararını temyize götürdüğünü ancak Rum Yüksek Mahkeme’nin temyiz davasını ret ettiğini de anımsattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Koop-Sen'in Koopbank iştiraklerindeki grevi devam ediyorKooperatif Çalışanları Sendikası (Koop-Sen) Başkanı Mehmetali Güröz, işten durdurma şartını kabul etmeyeceklerini yineleyerek, Koop-Süt, Zirai Levazım ve Binboğa Yem’deki süresiz grevin devam ettiğini belirtti.14 Ağustos 2025 Perşembe 13:44KIBRIS
DAÜ’de arkeoloji ve sanat tarihiyle ilgili lisans eğitimi verilecekDoğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) 2025-2026 akademik yılından itibaren TC Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayıyla Türkçe dilinde arkeoloji ve sanat tarihi alanında lisans eğitimi verilecek.14 Ağustos 2025 Perşembe 13:43DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
“Suriye uyruklu 13 yaşındaki çocuk, Türkiye’deki ailesine ulaştırılacak”Sosyal Hizmetler Dairesi, Güney Kıbrıs’ta 6 Ağustos’tan beri kayıp olan ve KKTC’de bulunan 13 yaşındaki Suriyeli M.A’nın, işlemler tamamlandıktan sonra Türkiye’deki ailesine güvenle teslim edileceğini duyurdu.14 Ağustos 2025 Perşembe 13:42KIBRIS
Çatalköy’de Markette HırsızlıkÇatalköy’de faaliyet gösteren bir markette hırsızlık olayı meydana geldi.14 Ağustos 2025 Perşembe 13:41KIBRIS
Tatlısu’da Barda Yangın: Bina Kullanılamaz Hale GeldiTatlısu Küçük Erenköy Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir barda yangın çıktı.14 Ağustos 2025 Perşembe 13:40KIBRIS
Girne ve Gazimağusa’da Alkollü Sürücüler Trafik Kazası YaptıGirne ve Gazimağusa’da iki ayrı trafik kazası meydana geldi.14 Ağustos 2025 Perşembe 13:39KIBRIS
Lefkoşa’da Trafikte Kasten Çarpma ve Rahatsızlık OlayıLefkoşa Atatürk Caddesi’nde meydana gelen olayda, iki araç sürücüsü arasında yol verme tartışması kavgaya dönüştü.14 Ağustos 2025 Perşembe 13:39KIBRIS
Hamitköy’de İş Kazası: İki Kişi YaralandıHamitköy’de plastik depo üretimi yapan bir iş yerinde meydana gelen iş kazasında iki kişi yaralandı.14 Ağustos 2025 Perşembe 13:37KIBRIS
Arar: Ada Kıbrıs projesi geliştirilirse turizm kazanırKKTC’nin yeni turizm atağı olan Ada Kıbrıs projesini değerlendiren Net Holding Yönetim Kurulu üyesi Reha Arar, projenin geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanmasıyla KKTC turizminin önemli bir ivme kazanacağına vurgu yaptı.14 Ağustos 2025 Perşembe 12:35KIBRIS
CANLI | "AK Toroslar çetesi çöküyor" diyerek isim vereceğini söylemişti; Özgür Özel açıklama yapıyorAK Toroslar çetesi çöküyor, AK Parti çöküyor" diyerek yeni belgeler açıklayacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklama yapıyor. 14 Ağustos 2025 Perşembe 12:20TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs