“MCKENZY BİNASININ” RUM İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN EMRİYLE BOŞALTILMASI
Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka’da bulunan, Kıbrıs Türk malı arazisinin, 2016 yılındaki mahkeme kararını uygulayarak geri alması haberi Rum basınında geniş yer buldu.

18 Ocak 2019 Cuma 10:30
Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka’da bulunan, Kıbrıs Türk malı arazisinin, 2016 yılındaki mahkeme kararını uygulayarak geri alması haberi Rum basınında geniş yer buldu.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği olarak Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka Mahkemesi’nin Ocak 2016’da aldığı kararı(mal sahibine arazinin verilmesi) uygulayarak, arazi ve üzerine inşa edilen “McKenzy Binası” isimli davet-organizasyon salonunu geri aldığını yazdılar.
Söz konusu arazi ve binanın, polis eşliğinde kiracılarından geri alındığını yazan gazete bu gelişmenin, Ocak 2016 yılındaki mahkeme kararı ve 1960 öncesi İngiltere’ye göç eden Kıbrıslı Türk aile ile ilgili olduğunu belirtti.
Arazinin sahibinin, Kıbrıslı Türk Fikret Ali Rıza ile yasal mirasçısı Reymond Rıza olduğunu anımsatan gazete, Reymond Rıza’nın, taşınmaz malın verilmesi ve tazminat talebiyle, Rum Yönetimi ile Kıbrıs Türk Malları Vasiliği aleyhine hukuki süreç başlattığını da belirtti.
Davacının temel argümanın-ki bu da Larnaka Mahkemesi tarafından kabul edildi- söz konusu taşınmaz malın Kıbrıs Türk toprağı addedilemeyeceğini çünkü ne kendisinin ne de babasının Kıbrıs vatandaşı değil, İngiliz vatandaşı olduğuna dayandığını belirten gazete Fikret Ali Rıza’nın 1926 yılında Larnaka’da doğduğunu, 1951 yılında ise, 2000 yılında hayatını kaybettiğiİngiltere’ye göç ettiğini, Reymond Rıza’nın ise 1955 yılında İngiltere’de doğduğunu, buna bağlı olarak her ikisinin de Kıbrıs vatandaşı olmadıklarını yazarken babanın da, “Kıbrıs Cumhuriyeti” kurulmadan önce Kıbrıs’tan ayrıldığına dikkati çekti.
“HÜKÜMETİN BAŞKA SEÇENEĞİ YOKTU”
Fileleftheros gazetesi aynı haberi içerisinde yukarıdaki alt başlık altında, Rum İçişleri Bakanlığı’nın konu hakkındaki açıklamasına yer verdi.
Habere göre, Rum İçişleri Bakanlığı, hükümetin kararıyla birlikte, Larnaka Kaza Mahkemesi’nin, söz konusu taşınmaz mala ilişkin kararlarını ve hükümlerini yerine getirdiklerini belirtti.
Bakanlık, açıklamasına mahkemenin kararının içeriğine de atıfta bulunarak mahkemenin, davacıların, bu taşınmaza sahip olma hakkına sahip olan kişiler olarak tanıdığını ifade etti.
DÜĞÜNLER-ORGANİZASYONLAR HAVADA
Öte yandan Politis gazetesi, dün yaşanan bu gelişmenin ardından söz konusu binada yapılması planlana düğün, resepsiyon ve diğer etkinliklerin, böylelikle havada kaldığını yazdı.
Habere göre, şirket avukatı yaptığı açıklamada planlanan etkinliklerin gerçekleştirilmesi için her şeyin yapılacağını ifade etti.
Gazete haberinde ayrıca Larnaka Mahkemesi’nin, 2016 yılındaki kararının ardından, düğün-organizasyon salonu olarak kullanılan “McKenzy Binası’”nın bağlı olduğu şirketin, mahkeme kararını temyize götürdüğünü ancak Rum Yüksek Mahkeme’nin temyiz davasını ret ettiğini de anımsattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tufan Erhürman: Tarihte ilk kez bir Cumhurbaşkanlığı dönemi, sıfır müzakere ile geçtiCTP Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, İskele bölgesindeki köy ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tatar’ı eleştirdi. Erhürman, “Tarihte ilk kez bir Cumhurbaşkanlığı dönemi, sıfır müzakere ile geçti” dedi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 18:46KIBRIS
Üstel: Hedefimiz Engelsiz Yaşam Evi'ni yatılı hale getirmektirBaşbakan Ünal Üstel, Engelli bireyler için tasarlanan Engelsiz Yaşam Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başbakan Ünal Üstel’e ziyaretinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu eşlik etti.09 Temmuz 2025 Çarşamba 18:15KIBRIS
KTHES 14 Temmuz’da Lefkoşa ve Girne hastanelerinde uyarı grevi yapacakKıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, sağlık çalışanlarının hakları ve çalışma koşullarındaki sorunlar nedeniyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu ve Girne Akçiçek Hastanesi’nde 14 Temmuz’da 07.00-14.00 saatleri arasında uyarı grevi düzenleyecek09 Temmuz 2025 Çarşamba 17:42KIBRIS
Ataoğlu: KKTC'nin yalnızlığa terk edilmesine Türk Dünyası sessiz kalmamalıTürk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, Ankara’da üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya KKTC, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 17:29KIBRIS
KTÖS yarın Milli Eğitim Bakanlığı önünde kadro eylemi gerçekleştirecekKıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, rehberlik, özel eğitim ve öğretmen yardımcısı kadrolarındaki sistematik ihmali protesto etmek için yarın Eğitim Bakanlığı önünde eylem düzenleyecek.09 Temmuz 2025 Çarşamba 17:23EĞİTİM
Cumhuriyet Meclisi Avrupa Parlamentosu heyeti, Strazburg’ta temaslarda bulunduCumhuriyet Meclisi’ni temsilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros’tan oluşan heyet, Avrupa Parlamentosu’nda bir dizi temasta bulundu.09 Temmuz 2025 Çarşamba 17:11KIBRIS
Cumhurbaşkanı Tatar, narenciye ihracatçılarını kabul ettiCumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hastürk, Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Fethi Bardakçıoğlu, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz ve beraberindeki heyeti kabul etti.09 Temmuz 2025 Çarşamba 16:53KIBRIS
Yarın, cuma ve cumartesi sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyorMeteoroloji Dairesi, sıcak ve nemli havanın etkisini sürdüreceğini, yarın, cuma ve cumartesi sabah saatlerinde yer yer sis beklendiğini duyurdu.09 Temmuz 2025 Çarşamba 16:45HAVA DURUMU
Engelli Dairesi kurulması amacıyla çalışma toplantısı gerçekleştirildiEngelli bireylerin günlük yaşamlarında ve kamu kurumları bünyesinde karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla kurulması öngörülen Engelli Dairesi için çalışma toplantısı gerçekleştirildi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 16:43KIBRIS
26 yaşındaki gardiyan tutuklandıGüney Kıbrıs’ta 26 yaşındaki kadın bir gardiyanın Yorgos Hristodoulou Zavrandonas’la ilgili bir kara para aklama davasıyla ilgili yürütülen araştırma çerçevesinde tutuklandığı haber verildi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 15:48GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs