20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

MAVROYİANNİS: MÜZAKERELER CİDDİ SORUMLULUK VE GÜVENİLİRLİK GEREKTİRİR

Mavroyiannis: Müzakereler ciddi sorumluluk ve güvenilirlik gerektirir

09 Nisan 2014 Çarşamba 14:12

Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyiannis, Kıbrıs'ta siyasi bir çözüm amaçlayan müzakere sürecinin ciddi sorumluluk, taahhütlerin yerine getirilmesi ve güvenilirlik gerektirdiğini söyledi. Mavroyiannis, Kıbrıslı Türk Müzakerecisinin işgal bölgelerinde yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum tarafının yakınlaşmalar üzerinde bir Birleşmiş Milletler belgesini yeniden görüşmek istediği yönündeki iddiasını reddetti.

Bugünkü görüşmenin ardından Özersay'ın açıklaması üzerine Andreas Mavroyiannis yazılı açıklamasında: “Verilen taahhütlere hatta iki liderin son görüşmesi sırasında görüşme masasında olanlar hakkında basına açıklama yapılmaması taahhüdüne rağmen Kıbrıslı Türk müzakereci Sayın Özersay, bugünkü görüşmeden sonra işgal bölgelerindeki açıklamasında, bu taahhütten sapmakla kalmayıp Yakınlaşmalar üzerinde BM belgesini yeniden görüşme niyetinde olduğumuz iddiasında bulunmuştur” dedi.

Mavroyiannis şöyle devam etti:

“Bundan dolayı Sayın Downer'in Kıbrıs'a son ziyaretinde oldukça açık biçimde belirttiği gibi, Yakınlaşmalarla ilgili BM belgesinin müzakere masasında olmadığına açıklık getirmekle yükümlüyüm.”

“Bundan dolayı, belgeyi müzakere etmek veya yeniden müzakere etmek söz konusu olamaz. Sunulan önerilerle başlangıç aşamasındayız, görüşler sunulmakta ve aramızdaki mesafe değerlendirilmektedir.”

“Dolayısıyla yanlış izlenim yaratma girişimleri tamamıyla uygunsuzdur.”

“Bu ne müzakere sürecine ne de herhangi bir tarafa yardımcı olur, içine girmeyi arzulamadığımız bir suçlama oyunu mantığına götürür.”

“Müzakere süreci ciddi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA