28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

MAVROYANNİS MÜZAKERECİ OLARAK KALACAK

Andreas Mavroyannis’in, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi olarak görevine devam edeceği belirtildi...

Mavroyannis müzakereci olarak kalacak

15 Haziran 2016 Çarşamba 14:57

Andreas Mavroyannis’in, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi olarak görevine devam edeceği belirtildi.

Alithia gazetesi, Andreas Mavroyannis’in müzakerecilik görevine devam edeceği şeklindeki açıklamanın Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis tarafından yapıldığını yazdı.

Habere göre Hristodulidis, Mavroyannis’in, ülkeye bugün döneceğini ve 17 Haziran’da, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yapacağı görüşmede eşlik edeceğini belirtti.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi “Alışılageldik Şüpheliler Harekete Geçti” başlıklı haberinde, Andreas Mavroyannis’in, BM Genel Kurulu 71’inci dönem başkanlığını seçimini kaybetmesinin, oynanan oyunları su yüzüne çıkardığını yazdı.

SEÇİM SONUCU DEĞERLENDİRMESİ

Seçim sonuçlarının şekillenmesinde İngilizlerin bulunduğunu yazan gazete, Güney Kıbrıs’ın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nikos Emiliu’nun konuyla alakalı açıklamasına yer verdi.

Habere göre Emiliu, AB’nin yanlarında olmamasının kendisini gerçekten üzdüğünü söyledi.

Destek vermeyen çok az sayıdaki ülkeden söz ettiklerini ancak oylama sonucunun da çok az farkla kaybedildiğine dikkati çeken Emiliu, diğer adayın AB ile mücadele ettiğini, şu anki dönem başkanlığının AB ülkesinde olduğunu bir sonrakinin de AB ülkesine gideceği yönünde argümanı kullandığını ifade etti.

EDEK ise yaptığı açıklamada, “saygın seçim kampanyası ve onur verici sonuçlardan dolayı” Andreas Mavroyannis’i tebrik etti.

EDEK ayrıca Mavroyannis’in, rakibi karşısında çok az, 4 oyla kaybetmesini de Anastasiadis’in siyasetinin diplomatik yenilgisi olarak nitelendirdi.

EDEK, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin ümitlerini dayadığı ne ABD ve ne de İngiltere’nin Mavroyannis’i desteklemediğine dikkati çekti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA