MANSUR YAVAŞ’TAN MELİH GÖKÇEK’E: AİLECE ANKARA’YA ÇÖKMÜŞLER, HAKKINDA İKİ KİTAP DOLUSU “YOLSUZLUK” YAZILDI, HİÇBİR İŞLEM YAPILMADI!
Mansur Yavaş’tan Melih Gökçek’e: Ailece Ankara’ya çökmüşler, hakkında iki kitap dolusu “yolsuzluk” yazıldı, hiçbir işlem yapılmadı!

14 Eylül 2025 Pazar 18:00
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, selefi Melih Gökçek'e ilişkin olarak, "Ankara'da eski döneme ait birçok yolsuzluk dosyası verdik. Bazı yargılanan bürokratlar da var. Bugüne kadar hiçbirisi tutuklanmadı. Hakkında iki tane kitap yazılacak dolusu yolsuzluk yazılan bir belediye başkanı hakkında hiçbir işlem yapılmadı.Bakın; basit bir örnek vereceğim. Ailece Ankara'ya çökmüşler. Eşinin vakfına onlarca otopark gayrimenkul gelir getirsin diye verilmiş uzun süreliğine. Oğlunun birine televizyon, birisine futbol takımı verilmiş" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara Tandoğan’da, “Vesayet değil, siyaset! Kayyuma, darbeye hayır!” sloganıyla bir miting düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, Tandoğan’daki mitinge katıldı. İlk konuşmayı ABB Başkanı Yavaş yaptı.
Yavaş: CHP’li belediyeler, unutulan halkçı belediyeciliği yeniden tesis etti
CHP’li belediyeler olarak, unutulan halkçı belediyeciliği yeniden tesis ettiklerini ve her tarafa adalet getirdiklerini ifade eden Yavaş, şöyle konuştu:
“Ve beş yıl sonunda, bütün engellemelere rağmen, Ankara'da oylarımızı yüzde 60’a, 3 olan belediye sayımızı da 16’ya çıkarttık. Ve mecliste de çoğunluğumuzu sağladık. Dolayısıyla yapılan engellemelere Türk halkının, Türk milletinin nasıl cevap verdiğinin örneği Ankara oldu. Bunu neden söylüyorum? Şimdi hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin, muhalefet belediyelerini engellenmesinin sonu da ne mi olacak? Erken zamanda yapılacak seçimde, mutlaka aynısı olacak. Hem mecliste muhalefet çoğunluğu sağlayacak hem de inşallah herkesin adaletinden güven duyduğu, sokaklarda özgürce gezdiği, gece kapısı üçte çalındığı zaman ‘her halde sütçü geldi’ düşüncesinden başka hiçbir düşünceye sahip olmadığı güzel günlere hep beraber erişeceğiz inşallah."
“Murat Çalık, Muhittin Başkan’a yapılan artık eziyetten başka bir şey değil”
İmamoğlu ve diğer belediye başkanlarının uzun zamandır tutuklu olduklarını, iddianamelerin henüz yazılamadığına vurgu yapan Yavaş, özetle şunları söyledi:
“Bazı tutukluluklara anlamak mümkün değil. Çünkü tutukluluk istisna, tutuksuz yargılanma olması gereken şeydir. Hukukun genel kuralı budur. Bunlar tersine işliyor şu anda. Yine rahatsız olan belediye başkanlarımız var; Murat Çalık dahil, Muhittin Başkan dahil. Bunun adı artık eziyetten başka bir şey değildir. Bu devletimize anayasayla bazı yetkiler verdik. Ancak tutuklanan bir kimse belediye başkanı değil, ne olursa olsun onun sağlığı, hayatı artık adalete emanettir. Dolayısıyla öncelikli olarak derhal hepsinin tahliye edilmesi ve duruşmalarının da şeffaf bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz. Adalet herkese eşit uygulansın diyoruz.
Melih Gökçek’e: Ailece Ankara'ya çökmüşler!
Bizler de Ankara'da eski döneme ait birçok yolsuzluk dosyası verdik. Bazı yargılanan bürokratlar da var. Bugüne kadar hiçbirisi tutuklanmadı. Hakkında iki tane kitap yazılacak dolusu yolsuzluk yazılan bir belediye başkanı hakkında hiçbir işlem yapılmadı.
Bakın; basit bir örnek vereceğim. Ailece Ankara'ya çökmüşler. Eşinin vakfına onlarca otopark gayrimenkul gelir getirsin diye verilmiş uzun süreliğine. Oğlunun birine televizyon, birisine futbol takımı verilmiş. Bunların da finanse edilmesi için yönetim kurulundaki insanlara bir çok ihaleler verilmiş. Geçenlerde Veli Ağbaba Meclis’te açıkladı. Hayatı boyunca beş kuruş para kazanıp vergi vermemiş olan oğlu… Ona Sayın Genel Başkanımız güzel bir lakap taktı. Bu çocuk hayatı boyunca çalışmamış, 600 milyonluk bir villa yapıyor.
Villanın arsası, belediyenin parklarındaki birçok işletmeyi verdikleri şahıs, yine inşaat yapan şahıs da belediyeden bol miktarda iş almış, ihale almış şahıs. Bunlar adeta görmezlikten geliniyor ve yüzsüz bir şekilde diyor ki, ‘400 milyona istediğini veririm.’ Yani artık utanma arlanmayı da bir kenara bırakmışlar. Zaten meşhur bir söz var. Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan, gelir size akıl vermeye, temizlik taslamaya çalışır. Bu nedenle hukukun, adaletin herkese eşit işlemesini istiyoruz. Yalancı tanıklar, tutuklama tehdidiyle yaptırılan iftiraların hukukta asla yeri yoktur.”
Uzmanlardan çocuk istismarı iddialarıyla ilgili çocuk odaklı ve bilimsel yaklaşım çağrısıKıbrıs Travma, Afet ve Kriz Çalışma Grubu, bir okulda gündeme gelen istismar iddialarına ilişkin sürecin çocukların üstün yararı gözetilerek, bilimsel, etik ve çocuk odaklı bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.25 Mayıs 2026 Pazartesi 15:15KIBRIS
Arpa çeşit adaylarının hasadı yapıldıTarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen ıslah programlarında geliştirilen arpa hatlarının (tescili yapılmamış) hasadı yapıldı. Hasada Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş da katıldı.25 Mayıs 2026 Pazartesi 15:13KIBRIS
Meclis, yasama ve denetim göreviyle toplandıGenel Kurul, Kurban Bayramı dolayısıyla, yasama göreviyle yarınki denetim görevini birleştirilmiş şekliyle gerçekleştirecek.25 Mayıs 2026 Pazartesi 15:12KIBRIS
Araçta Baygın Bulundular: Uyuşturucu Şüphesiyle TutuklandılarGüzelyurt’ta araç içerisinde baygın halde bulunan iki kişi, üzerlerinde uyuşturucu madde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.25 Mayıs 2026 Pazartesi 15:10KIBRIS
Sarhoş Olup Bağırıp Çağırdılar, Polislik OldularGazimağusa ve Girne’de alkollü şahıslar çevreye rahatsızlık verdikleri gerekçesiyle tutuklandı.25 Mayıs 2026 Pazartesi 15:06KIBRIS
KKTC’de Peş Peşe Trafik Kazaları: 3 Yaralı, 1 TutukluGüzelyurt-Lefkoşa Anayolu ile Akdoğan’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında üç kişi yaralanırken, alkollü sürücü tutuklandı.25 Mayıs 2026 Pazartesi 15:05KIBRIS
Kurban Bayramı çarşamba günü başlıyor.. Bayram namazı saat 06.15’te kılınacakKurban Bayramı, bayramın birinci günü olan çarşamba günü ülke genelindeki tüm camilerde saat 06.15’te kılınacak bayram namazı ile başlayacak.25 Mayıs 2026 Pazartesi 15:01KIBRIS
Türkiye’den en büyük Harley Grubu, HOG North Cyprus ev sahipliğinde KKTC’deHarley Owners Group (HOG) Ankara Başkanı Tansu Yıldırım ve HOG Adana Başkanı Gülşah Süslü ve Chapter üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri özel sürüş organizasyonu kapsamında adaya ulaştı.25 Mayıs 2026 Pazartesi 13:58KIBRIS
Bayramda yağmur bekleniyorÜlkede, yarın ve bayramın ilk iki günü yağış, perşembe ve cuma günleri ise yer yer kuvvetli rüzgar bekleniyor.25 Mayıs 2026 Pazartesi 13:57HAVA DURUMU
DSÖ: Hantavirüs vakalarıyla ilgili durum istikrarlıTedros Adhanom Ghebreyesus, “MV Hondius” gemisindeki hantavirüs vakalarının şu an için istikrarlı seyrettiğini ve ilgili hükümetlerle temasın sürdüğünü açıkladı.25 Mayıs 2026 Pazartesi 13:53GENEL SAĞLIK
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.