20 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

MANŞ DENİZİ YENİ MÜLTECİ GÜZERGAHI MI OLUYOR?

ngiltere'nin Manş Denizi kıyılarındaki Kent bölgesi açıklarında bir şişme botla ülkeye girmeye çalışan 18 Arnavut göçmen ve insan kaçakçısı olduğundan şüphelenilen iki İngiliz vatandaşı kurtarıldı...

Manş Denizi yeni mülteci güzergahı mı oluyor?

30 Mayıs 2016 Pazartesi 21:00

Kurtarılan kaçak göçmenlerden ikisinin de çocuk olduğu belirtildi.

Bottakilerin kıyının karşı tarafındaki Calais'de bulunan akrabalarını arayarak botun su aldığını söyledikleri ve yardım istedikleri kaydedildi.

Gözaltına alınan iki İngiliz vatandaşı da çıkarıldıkları mahkeme tarafından insan kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı.

Olayın ardından Türkiye, İtalya ve Yunanistan'da görülen göçmen trajedilerinin Manş Denizi'nde de yaşanabileceği kaygıları arttı.

Eski İçişleri Bakanlığı Müfettişi John Vine BBC'ye yaptığı açıklamada "Akdeniz'deki trajedileri gördük. Deniz yolculuklarından çok anlamam ancak Manş Denizi'ndeki gemi trafiği, deniz ve hava koşulları düşünüldüğünde bu tür trajedileri görme ihtimalimiz eşit" dedi.

Yeni göç güzergahı kaygısı

BBC Muhabiri Simon Jones da Calais Limanı ve Manş Denizi'nin altından geçen Eurotunnel üzerinden İngiltere'ye ulaşmaya çalışan kaçak göçmenlere karşı önlemlerin arttırılmasıyla, daha çok sayıda göçmenin küçük botlarla Manş Denizini geçmeye çalışıp, yaşamlarını riske atacağından kaygılanıldığını söylüyor.

Geçen Salı günü de 17 Arnavut göçmen ve İspanya'da cinayet suçlamasıyla aranan 55 yaşındaki bir İngiliz vatandaşı Batı Sussex kıyısında katamaran tipi bir teknede yakalanıp, gözaltına alınmıştı.

Geçen ay da iki İranlı Manş Denizi'nde bir şişme botta sürüklenirken bulunmuştu.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA