29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

MALİYE BAKANI SERDAR DENKTAŞ,TEL-SEN HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) heyeti ile bir araya geldi.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş,Tel-Sen heyeti ile bir araya geldi.

24 Ocak 2019 Perşembe 18:35

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) heyeti ile bir araya geldi.

SOYSAN

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleşen ziyarette Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’nin yeniden yapılandırılması sürecinin yıllardan beridir bir türlü gündemden düşmediğini, ilgili sendika olarak dairenin yeniden yapılandırılmasına karşı olmadıklarını ancak ortaya atılan “özelleştiriliyor” iddialarının da çalışanları endişelendirdiğini belirtti. Soysan ayrıca kurumun devletin hazinesine çok iyi bir gelir getirdiğini ifade etti.

Telekomünikasyon Dairesi’nin bugün personel, araç-gereç, organizasyon eksikliklerine rağmen 87 bine yakın ses abonesi,  18 bin 422 ADSL abonesi, yüzlerce data ve fiber hizmetlerinden de büyük bir gelir sağlandığı bilgisini aktaran Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, son verilere göre bu gelirin 52 milyon TL olduğunu söyledi.

Tel-Sen olarak hizmetlerin özele devrine kesinlikle karşı olduklarını dile getiren Soysan, bu konuda gerekli mücadelenin sonuna kadar devam edeceğinin bilinmesini isterken, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın devletçi kişiliği ve sivil toplum örgütleri ile diyaloga açık tavrının bilinmesinden ötürü desteklerini talep etti.

DENKTAŞ

Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise sendikaya endişeye kapılmalarını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Maliye Bakanlığı’na geldiği ilk yıldan itibaren Telekomünikasyon Dairesi’ne her yıl artan oranda yatırım kalemi ayırdığını hatırlatan Denktaş, bunun tam tersini düşünmenin kendisini üzeceğini belirtti.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, mevcut yapının sürdürülebilir olmadığını, uzun vadede bakıldığında Telekomünikasyon Dairesi’ni yeniden canlandırıp daha iyi hizmet verebilmesi ve üçüncü bir GSM operatörü kurmanın şart olduğunu, bunun için bir düzenleme yapılması gerektiğini de belirterek, “Ancak alt yapı kesinlikle devlette kalmalı”  dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA