MALATYA’DA 5,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!
Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bazı binalarda çökmeler yaşandığı öğrenilirken, deprem bölgedeki birçok şehirde hissedildi.

27 Şubat 2023 Pazartesi 13:23
Malatya’da saat 12.04’te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem, Malatya’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.
BAKAN ÖZER: 22 BİNA YIKILDI
Bazı binalarda çökmeler yaşandığı öğrenilirken, deprem bölgedeki birçok şehirde hissedildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’daki depremde ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını, 20 kişinin hastaneye kaldırıldığını, can kaybı olmadığını bildirdi.
GÖÇÜKLER OLUŞTU
Depremin etkisiyle Malatya’daki hasarlı bazı binalarda da göçük oluştuğu öğrenildi. Öte yandan sarsıntının ardından vatandaşların meydanlara toplandığı görüldü.
BELEDİYE BAŞKANI: 4-5 YIKIM İHBARI ALDIK
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AA muhabirine, “Bize ulaşan ilk bilgilere göre 4-5 binanın yıkıldığı ihbarını aldık. Şeyh Bayram ve Çavuşoğlu mahallelerinde. Temennimiz can kaybının olmaması.” diye konuştu.
AFAD AÇIKLAMA YAPTI
AFAD’ın sosyal medya hesabından, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan depreme ilişkin paylaşım yapıldı.
Açıklamada, “Deprem sonrasında saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır.” bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada ayrıca bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi, riskli binaların etrafında bulunulmaması uyarısı da yapıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Atan: Geçici ve sözleşmeli personeli güvence altına alacak yasa Meclis’ten geçirilmeliAtan: Geçici ve sözleşmeli personeli güvence altına alacak yasa Meclis’ten geçirilmeli06 Mayıs 2025 Salı 12:38KIBRIS
Kaçak elektrik kullanan bir kişi tutuklandıDipkarpaz’da 2025 yılı içerisinde F.Ç.(E-53), kalmakta olduğu ikametgaha ait elektrik sayacına, bağladığı düzenek ile henüz tespit edilmeyen miktardaki elektrik akımını çaldı.06 Mayıs 2025 Salı 12:14KIBRIS
Beylerbeyi ve Gazimağusa’da ani ölümBeylerbeyi ve Gazimağusa’da ani ölüm06 Mayıs 2025 Salı 12:13KIBRIS
Levent ilk maçını kaybetti: 65-62Türkiye U 16 Şampiyonası’nda D Grubu’nda mücadele eden Levent kızları ilk maçında Mersin Gençler Birliği’ne 65-62 mağlup oldu.06 Mayıs 2025 Salı 08:53BASKETBOL
Dikkat 5 saatlik elektrik kesintisiBazı bölgelerde bugün 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak.06 Mayıs 2025 Salı 08:48KIBRIS
Hava sıcaklığı artıyorHava sıcaklığı artarak, 35 dereceye kadar yükselecek.06 Mayıs 2025 Salı 08:47HAVA DURUMU
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı?06 Mayıs 2025 Salı 08:46PARA BORSA
Arıklı: Limanları özelleştirme için ortaklarımızı gaza getirmeye çalıştım; olmadıBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT Canlı Yayını’nda konuştu.06 Mayıs 2025 Salı 08:45KIBRIS
İskele'deki Şüpheli Ölümde Cinayet İhtimali GündemdeAykan Evinde Ölü Bulunmuştu05 Mayıs 2025 Pazartesi 17:59İSKELE
Nazlı: “Ali Kişmir’i yargılayanlar, Ayşemden Akın’ı korumuyor; bugün üçüncü kez 7/24 koruma için başvuracağız”“Bugün üçüncü kez resmî başvuru yapıyoruz. Ayşemden Akın’ın başına bir şey gelirse, sorumlusu polistir.”05 Mayıs 2025 Pazartesi 17:55KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs