02 Mayıs 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

MAKATTA EROİNE 1 YIL HAPİS

Makatta eroine 1 yıl hapis

16 Ekim 2015 Cuma 12:45

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Ercan Havaalanı’nda makatına 40 gram eroin sokarak ülkeye getirmeye çalışan Cemal Mişon isimli 63 yaşındaki vatandaşı 1 yıl hapis cezasına çaptırdı.

Evrim Kamalı

Ercan’dan ülkemize giriş yaparken makatında ülkeye 40 gram eroin sokmaya çalışırken yakalanan zanlı Cemal Mişon aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülerek karar bağlandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan hususlara değinen Esendağlı işlemiş olduğu suçun vahametine ve ülkemizde tehlikeli boyutta yaygın bir hal aldığını belirterek bu hususu sanık aleyhine değerlendirdiklerini söyledi.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı sanığın 63 yaşında olduğunu ve 40 yıldır eroin bağımlısı olduğunu getirmiş olduğu eroini başkasına vermek gibi bir düşüncesi olmadığının gözlendiğini ve belirterek bu unsuru lehine değerlendirildiğini söyledi. Esendağlı sanığı suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirterek 1 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

İHBAR ÜZERİNE YAKALANDI

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, aldığı bir ihbar üzerine 2014 yılın Nisan ayında ülkeye giriş yapan Cemal Mişon'un üzerinde ve valizinde arama yaptı. Ercan Havalimanı'nda üzerinde arama yapılan zanlının makatına sakladığı eroin türü uyuşturucu maddeyi ülkeye sokmaya çalıştığı tespit edildi.

Zanlının uyuşturucu maddeyi paketler halinde üç ayrı naylon poşete sardıktan sonra makatına gizlediği öğrenildi. Uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan hakkında soruşturma başlatılan zanlının uyuşturucuyu kime getirdiği ile ilgili yapılan araştırmada sonuca varılamadı.

TÜRKİYE’DE DAHA UCUZ

Zanlı tutuklandığı zaman 45 yıldır uyuşturucu madde kullandığını öne sürerek, "Türkiye'de uyuşturucu daha ucuz. Oraya gittiğim zaman alıp buraya getiriyorum. Ben hücrede tutuklu kalmak istemiyorum. Beni Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırsınlar" yorumunda bulunmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA