20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

MAĞUSA’YI SEL ALDI!

Mağusa’yı sel aldı!

09 Nisan 2014 Çarşamba 15:13

Mağusa’yı etkisi altına alan yağmur hayatı olumsuz yönde etkiledi. Uzun süren yağışın ardından bazı caddeler ve sokaklar sular altında kaldı. Her yağışın ardından sular altında kalan Yusuf Mehmet Sokak ise güvenlik şeritleri çekilerek trafiğe kapatıldı. Ancak alınan önlemleri dikkate almayan bazı sürücüler çekilen güvenlik şeritlerini geçerek sular altında kalan yola girdiler ve zor anlar yaşadılar.

Ziya Gökalp Caddesi’nde bir evin bahçesi ile mutfak ve salonunu su bastı.  Caddede dereyi andıran görüntüler oluştu. Araçların güçlükle ilerlediği caddede bazı yollar zorunlu olarak trafiğe kapatıldı.

Cadde sakinleri, şiddetli yağışlar nedeniyle her yıl aynı sorunu yaşadıklarını belirterek, yetkiliklerden yardım istediler.

Canbulat Özgürlük Ortaokulu’na giden Üç Çakırlar Caddesi’nde de benzer görüntüler oluştu. 4 araç arıza nedeniyle trafikte kaldı

Yeni yol sular altında…

Mağusa’da tamamlanan kanalizasyon çalışmalarının ardından yeni asfalt dökülen Salamis yolu da yağan yağmurdan nasibini aldı. Yeni asfaltlanan yola su drenajı yapılmaması, mevcut drenajların yetersiz olması veya tıkalı olmasından dolayı yağmurun ardından sulara teslim olan Salamis yolunu kullanmak zorunda kalan birçok vatandaş trafikte zor anlar yaşadı. Yeni yolun sular altında kalması ise Mağusa’da alt yapı sorununu gün yüzüne çıkardı.

Öte yandan Mağusa Belediyesi bir basın açıklaması yayınlayarak Mağusa’nın sele teslim olmuş fotoğrafların yağışın etkili olduğu saatlerde çekilip sosyal medyaya düştüğünü kaydetti ve Belediye görevlilerinin yağış sonrası çektiği fotoğraflarda artık selden eser kalmadığını belirtti.

 

Dipnot: Önemli olan yağış durduktan sonra suyun çekilmesi değil, yağan yağmurun sel olup evlere dolmaması, trafiği felç etmemesi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA