26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

MAĞUSA'DA 'UYUŞTURUCU' YÜRÜYÜŞÜ

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla Gazimağusa’da “Uyuşturucu İle Mücadelede El Ele” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Mağusa'da 'uyuşturucu' yürüyüşü

24 Haziran 2016 Cuma 11:30

 

Gazimağusa Belediyesi ile sivil toplum örgütleri işbirliğinde düzenlenen etkinlik, madde bağımlılığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre etkinliğe, Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Belediye Başkanı İsmail Arter ve Akademisyen Sibel Dinçyürek de katıldı.

Gazimağusa Zafer Anıtı Çemberi’nden başlayan ve Mağusa Gelişim Akademisi’nde son bulan yürüyüşte, vatandaşlara uyuşturucu ile mücadele hakkında bilgilendirmenin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

Yürüyüşün ardından konuşan  Belediye Başkanı İsmail Arter, toplumun uyuşturucu ve madde bağımlılığı felaketi ile karşı karşıya kaldığını; yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve ailelerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Arter,  Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile sürekli temas halinde olduklarını, bu konuya hassasiyet gösterilmezse çok daha büyük sıkıntıların ortaya çıkabileceğini kaydetti.

Akademisyen Sibel Dinçyürek ise, uyuşturucunun günümüzün en önemli sorunlardan biri olduğunu, özellikle gençleri hedef alan bu soruna karşı farkındalık yaratılması gerektiğini kaydetti. Dinçyürek, bu konuda yürüttükleri çalışmalardan bahsetti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, uyuşturucu ile mücadelenin fedakârlık ve özverili çalışma gerektirdiğini, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu olarak bu konudaki çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kongo jumps gösterisi ve sokak basketbol turnuvası yapıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA