26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele23°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

MAĞUSA’DA SUYU ŞİMDİLİK İÇMEYİN

​Türkiye’den borularla ülkemize gelen su ile ilgili açıklama yapan Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter “suyu şimdilik içmeyin” diye vatandaşları uyardı.

Mağusa’da suyu şimdilik içmeyin

30 Haziran 2016 Perşembe 20:40

Mağusa’ya giden suyun hatlardan kaynaklı olarak yeterince temiz olamayabileceğini kaydeden Arter suyun Mağusa halkına sıcak yaz günlerinde nefes aldıracağını kaydetti.

Gazimağusa ve Güzelyurt bölgelerine kesintisiz su verilmeye başlandı. Kısa süre sonra İskele ve Mesarya’nın da suya kavuşması bekleniyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, Gazimağusa ve Dikmen bölgelerindeki su depolarına suyun verilmesinin öncesinde Su İşleri Dairesi tarafından temizlik ve dezenfekte işlemleri yapıldığını, bu sorumluluğun belediyelere ait olduğunu ve belediyelerce üstlenilmesi gerektiğini belirttiği açıklaması sonrasında Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter vatandaşlara suyu şimdilik içmeyin çağrısında bulundu.

Dün Mağusa’da düzenlenen bir basın toplantısında Gazimağusa’ya suyun ulaşmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Arter,  susuzluktan en çok yüreği yanan kent olduklarını belirtti. “Türkiye’den gelen su bizim için kurtarıcı oldu” diyen Arter,  fiyatı konusunda ‘2.30 TL pahalı’ diyenlerin alternatif üretmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gazimağusa’nın günlük 12 bin ton suya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Arter,  son dönemlerde büyük oranda su sıkıntısı yaşandığını vurguladı.

Suyun gelmesiyle birlikte  kente  arıtmadan  da dahil olmak üzere günde  9-10 bin ton su geleceğini söyleyen Arter, gün  aşırı su verebileceklerini kaydetti.

Arter, suyun getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve “ bu yazı başka türlü geçiremezdik” dedi.

Arter, suyun fiyatının uygun  bir şekilde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

“SUYU ŞİMDİLİK İÇMEYİN”

Borulardaki yüklü suyun da boşalmasıyla birlikte içilebilir suyun depolara akmaya başladığını,  söyleyen Arter, içme suyu olsa da, eski isale hatlarından geldiği için suyun içilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Arter, suyun yeni hattan ağustos ayından itibaren verilmeye başlanmasının beklendiğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA