18 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

MAĞUSA’DA GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA RENKLENDİ

Mağusa’da gökyüzü uçurtmalarla renklendi

28 Mayıs 2014 Çarşamba 14:11

Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali’nde 9. Uçurtma Şöleni yapıldı. Festivalin renkli etkinliklerden biri olan Uçurtma Şöleni, Glapsides Plajı’nda önceki gün saat 17:30’da gerçekleştirildi. Aileleriyle birlikte Glapsides Plajı’na gelen yüzlerce çocuk, gökyüzüyle buluşturduğu rengârenk uçurtmalarıyla eğlenceli bir gün geçirdi.

Festival kapsamında, 31 Mayıs Cumartesi günü 15:00’da Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde 14.Dans Buluşması ve 2 Haziran Pazartesi günü 17:30’da Namık Kemal Lisesi önünden fetival korteji hareket ederek, meydanda gösteriler yapılacak.

Gazimağusa Belediye Bşaknı Oktay Kayalp, etkinlikte yaptığı açıklamada, yarışmaların yapıldığı 22. Gazimağusa Çocuk Festivali’nde eğlenceli etkinliker de yapıldığını, Uçurtma Şöleni’nde hem çocukların eğlendiğini hem de büyüklerin nostaljik eğlencesi uçurtmayı yeniden yaşadığını söyledi. Kayalp, katılımın oldukça fazla olduğunu, Gazimağusalılar’ın çocuklarıyla birlikte eğlenceli ve mutlu bir gün geçirmelerinin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Beyköylü: “2 Haziran’da meydanda çocuklarımıza sürprizlerimiz olacak”

Mağusa Kültür Başkanı Esen Beyköylü de konuşmasında, çocukların yeteneklerini geliştiren etkinlikler düzenlediklerini, festival kapsamında Uçurtma Şöleni etkinliğinin son derece renkli bir şekilde yapıldığını, havanın rüzgarlı olmasıyla gökyüzünün uçurtmalarla süslendiğini söyledi. Gazimağusa Belediye Başkanı’na teşekkür eden Esen Beyköylü, Dünya Çocuk Günü’nün kutlanacağı 2 Haziran günü Namık Kemal Meydanı’nda gösterilerin yapılacağı, çocuklar için büyük sürprizler hazırladıklarını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA