20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

MAĞUSA’DA 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MEYDANDA KUTLANACAK

Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği’nin ortaklığında bu yıl 24.’sü düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali’nde 1 Haziran Dünya Çocuk günü görkemli kortej yürüyüşü ve Namık Kemal Meydanı’ndaki gösterilerle sona erecek...

Mağusa’da 1 Haziran Dünya Çocuk Günü meydanda kutlanacak

30 Mayıs 2016 Pazartesi 16:16

Kıbrıs’ın en büyük çocuk festivali olma özelliğini bu yıl da sürdüren festivalin finalinde meydanı dolduracak çocuklar Dünya Çocuk Günü kutlamasını coşkulu bir şekilde yapacak.

Saat 17:30’da Namık Kemal Lisesi önünden hareket edecek festival korteji ile başlayacak Dünya Çocuk Günü kutlamalarında, çok sayıda çocuk rengarenk kıyafetleriyle karnaval yürüyüşüne katılacak. Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ve standların kurulacağı Namık Kemal Meydanı’nda, dans, illüzyon, ateş, tahta bacak gösterileri ve Kuzey Tarık konseri yapılacak. 

24. Gazimağusa Çocuk Festivali İlkokulların Dans Gösterileriyle Renklendi

Gazimağusa Çocuk Festivali kapsamında “16. Dans Buluşması” etkinliği 27 Mayıs Cuma akşamı Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapıldı. KKTC’nin farklı bölgelerinden gelen 17 ilkokulun dans grupları renkli gösteriler yaptı. Dans Buluşması, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi ve MKD dans gurplarının danslarıyla başladı. Etkinlik kapsamında, Esentepe İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, Şht. Zeki Salih İlkokulu, R.R Denktaş Güvercinlik İlkokulu, Şht. İlker Karter İlkokulu, Akova-Yıldırım İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu, Ziyamet İlkokulu, Kıbrıs Final Okulları, Geçitkale İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu, Şht. Menteş Zorba İlkokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu, Yenierenköy İlkokulu, Karakol İlkokulu ve Pile Türk İlkokulu’nun yanında Mağusa Kültür Derneği’nin Küçükler Hint Dans Grubu, Küçükler Modern Dans Grubu, Gençlik Kulübü Hint Dans Grubu da gösteri yaptı. Gazimağusa Çocuk Festivali’nin “ Dans Buluşması” etkinliğine katılan yurdun dört bir yanından ilkokul öğrencileri kalabalık izleyici topluluğu önünde gösterilerini büyük bir başarıyla sergiledi. Etkinliğin sonunda okullara katılım belgeleri ve Gazimağusa Belediyesi’nin yaptığı para ödülü verildi.

Festival kapsamında 23 Mayıs’ta yapılması gereken ancak hava şartlarından dolayı yapılamayan 11. Uçurtma Şöleni 3 Haziran tarihinde saat 17:30’da Glapsides’te yapılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA