28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

MAĞUSA SURİÇİ PANAYIRI VE DENİZ FESTİVALİ BAŞLADI

Gazimağusa Belediyesi tarafından düzenlenen Suriçi Panayırı ve Mağusa Deniz Festivali dün akşam başladı...

Mağusa Suriçi Panayırı ve Deniz Festivali başladı

10 Haziran 2016 Cuma 14:49

Gazimağusa Belediyesi tarafından düzenlenen Suriçi Panayırı ve  Mağusa Deniz Festivali dün akşam başladı. Geleneksel özelliği olan Suriçi panayırı ve Deniz Festivali 9- 12 Haziran tarihleri arasında yapılıyor. Gazimağusa Belediyesi’nin canlandırılması amacıyla özel önem gösterdiği suriçinin tarihi Canbulat Yolu’na kurulan Panayırla birlikte limanın balıkçılar barınağı noktasında yer alan  Mağusa Deniz Festivali, serin yaz gecelerini keyifli bir şekilde geçirmek isteyen Gazimağusalılar’ı ağırlamaya başladı.  Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek’in  birer konuşma yaptığı açılış gecesinde ülkemizin sevilen seslerinden Nafiz Dölek ve Grubu sahneye çıktı.

4ce30ccb-b336-424e-b7b5-8362651b7104.jpg

Geçmişte olduğu gibi eğlenceli etkinlikleri ve insanları bir araya getiren ortamıyla panayır kültürünü ve deniz kültürünü birlikte yaşayan Gazimağusalılar, ilk gecede  çocuk oyun araçları, yiyecek-içecek standları ve değişik aktivitelerin bulunduğu her iki alanda keyifli saatler geçirdi.

Organizasyon kapsamında, Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Denizciler Birliği’nin işbirliğinde organize edilen 4. Geleneksel Gazimağusa Deniz Festivali Gazimağusa Limanı’nda yer alırken, panayır alanı Canbulat Yolu üzerinde konumlandırıldı.  Limanın balıkçı barınağı noktasında stantlar ve yeme içme yerlerinin kurulacağı vatandaşlara denizin yanı başında balık yiyebileceği bir ortam sunuluyor. 11 Haziran’da 21:00’da Cihan Tunceli Band panayır alanında sahneye çıkarken, Deniz Festivali’nde 10 Haziran’da Salih Çiçek, 12 Haziran’da Soyhan Bilgeer konserleri izlenebilecek.

ee03b955-6f69-4f02-8ec9-f36ad2481dad.jpg

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, geleneksel Mağusa suriçinin açılışını yaptıklarını, suriçinin tarihi ve kültürel özellikleriyle buluşan halkın aynı zamanda Denizciler Birliği ile birlikte organize ettikleri Deniz Festivali’ni de ziyaret edebileceğini, yaz mevsiminde halkın sosyal anlamda bir araya gelmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu, her iki organizasyonu da bu anlamda halka sunduklarını söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, gerek Mağusa’daki tarihi eserlerin gerekse kültürel açıdan önemli olan panayırın Gazimağusa Belediyesi ve Denizciler Birliği tarafından 4.’sünün organize edildiğini, etkinlilerde halkın kaynaşmasını, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasını ve satış yapan esnafa da bol kazançlar diledi. Ataoğlu, etkinliklerin farklı yerlerde yapılması için turizm bakanlığı olarak çalışmaları olduğunu, belediyeyle ortaklaşa yapılacak çalışmaların halka duyurulacağını ifade ederek, geceye katkı koyan herkese keyifli bir gece geçirmelerini diledi.

f0212a6f-d23d-4d3b-ab4d-137135d159aa.jpg

Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek de çocukluğunun geçtiği bölgede çocukluğunun panayırının yapıldığı için mutlu olduğunu, eski günleri anımsadıklarını ifade ederek, güzel bir hareketlilik olmasını ve bir araya gelecek insanlara keyifli saatler geçirmelerini diledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA