20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

MAĞUSA SURİÇİ PANAYIR VE DENİZ FESTİVALİYLE RENKLENECEK

Gazimağusalılar panayır kültürünü ve deniz festivalini birlikte yaşayacak...

Mağusa Suriçi Panayır ve Deniz Festivaliyle renklenecek

07 Haziran 2016 Salı 15:36

Gazimağusa Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Suriçi Panayırı bu yıl Mağusa Deniz Festivali ile birlikte 9,10,11,12 Haziran tarihlerinde yapılıyor. Gazimağusa Belediyesi’nin canlandırılması amacıyla özel önem gösterdiği suriçinin tarihi Canbulat Yolu’na kurulacak Panayırla birlikte gerçekleştirilecek Mağusa Deniz Festivali, vatandaşlara serin yaz gecelerinde keyifli saatler yaşatacak.

Desdemona Parkı çevresi ve Canbulat yolu üzerinde yer alacak panayır alanı, bu bölgeyi daha canlı ve renkli yapacak. Çocuk oyun araçları, yiyecek-içecek standları ve değişik aktivitelerin yapılacağı alanda, Gazimağusalılar serin yaz akşamlarını keyifle geçirebilecek. Geçmişte olduğu gibi eğlenceli etkinlikleri ve insanları bir araya getiren ortamıyla panayır kültürü yaşanırken,  aynı zamanda deniz kültürü de yaşanacak.

pana.jpg

Organizasyon kapsamında, Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Denizciler Birliği’nin işbirliğinde organize edilen 4. Geleneksel Gazimağusa Deniz Festivali Gazimağusa Limanı’nda yer alacak. Limanın balıkçı barınağı noktasında stantlar ve yeme içme yerlerinin kurulacağı ve yarışmaların yapılacağı organizasyonda vatandaşlar denizin yanı başında balık yiyerek keyifli bir gün geçirecek.

9 Haziran’da saat 21:00’da Nafiz dölek, 11 Haziran’da 21:00’da Cihan Tunceli Band panayır alanında sahneye çıkarken, Deniz Festivali’nde  ise 10 ve 12 Haziran’da sürpriz konserler olacak.

Panayır alanının kurulacağı Canbulat yolunun akşam 19.00’dan sonra trafiğe kapalı olacağı için sürücülerden bu güzergâhı kullanmamaları çağrısında bulunan belediye yetkilileri, panayır yoğunluğundan doğacak park yeri ihtiyacının sur içinde bulunan park yerleriyle yeterince karşılanacağını belirttiler.  

76514.jpg

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, önemli kültürel değerlerimizden olan panayırı yaşatmaya ve yeni kuşaklara aktarmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Gazimağusalılar’a bu yıl panayırı ve deniz festivalini bir arada sunuyoruz. Serin yaz akşamlarında panayır kültürünü yaşayan vatandaşlarımız aynı zamanda deniz festivalini de yaşayacak ve deniz ürünlerinin tadına bakarak keyifle saatler geçirecek.” dedi. Belediye Başkanı İsmail Arter, bölgesel olarak sosyal ve kültürel çalışmalara devam edeceklerini belirtti ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, halka iyi eğlenceler diledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA