19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

MAĞUSA ŞOKTA! SEVDOST DER BAŞKANINDAN CİNSEL İSTİSMAR

Mağusa'da dini yardımlaşma Derneği SEVDOST DER Başkanı Mansur Özturk 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan tutuklandı.

Mağusa Şokta! SEVDOST DER başkanından cinsel istismar

17 Haziran 2016 Cuma 12:53

Mağusa'da Dini Yardımlaşma Derneği SEVDOST DER Başkanı 65 yaşındaki Mansur Özturk 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan tutuklandı.

Haberin duyulması ile Mağusa'da ciddi infial yaşandı.

Mansur Öztürk'ün yakın bir zamanda KKTC vatandaşı yapıldığı da öğrenilirken, Gazimağusa Mahkemesinin öğleden sonra dava ile ilgili tutukluluk talebini değerlendirdi.

KKTC yasalarına göre 16 yaşından küçük bir birey ile cinsel temas ve/veya ilişki suçunun cezası altı yıla kadar hapislik olarak öngörülüyor.

Mahkeme Mansur öztürk'ü davası görüşülünceye kadar 1 ay hapse gönderdi.

Şu an Kıbrıs'ın en çok okunan, en güvenilen haber sitesi www.detaykibris.com'u okumaktasınız.

Türkiye'de yine dini yardımlaşma kurumu olan Ensar Vakfında neler yaşanmıştı?

Karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz!

Karaman'da bir öğretmenin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddia edildi. Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz eden öğretmen ise tutuklandı.

POLİS OKULA GELDİ 
Karaman'da korkunç tecavüz vakası yaşandığı ortaya çıktı. İddialara göre Karaman merkezde bir okulda görev yapan Eğitim Bir Sen üyesi sınıf öğretmeni M.B. sözkonusu tarikat evlerinde kalan öğrencilere özel ders vermek için gidiyordu. M.B. özel ders için gittiği çeşitli evlerde öğrencilere tecavüzde bulundu. Olay bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine duyuldu. Şikayet üzerine öğretmen M.B. 4 Mart Cuma günü okula gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan öğretmen M.B. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 


GİZLİLİK KARARI
Savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı aldı. Tutuklanan sınıf öğretmeni M.B.'nin görev yaptığı okula yerine başka bir öğretmen görevlendirildi. 

HASTANEDEN RAPOR 
Öğretmenin tutuklanmasının ardından 8 öğrenci aileleriyle birlikte 6 Mart tarihinde Karaman Devlet Hastanesi'ne gitti. Kontrolden geçen çocuklar tecavüzü raporla belgeledi.

İDARİ SORUŞTURMA 
Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğu, "Öğretmenin tutuklandığı bilgisi doğru. Ancak gizlilik kararı bulunan dosya hakkında detaylı bilgi vermem doğru olmaz. İddia ve detayları araştırmak için idari soruşturma başlattık" ifadelerini kullandı.

(Türkiye kaynak: SERBAY MANSUROĞLU/Birgün Gazetesi)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA