20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

MAĞUSA HALKI İŞ VE TEMİZLİK İSTİYOR

Mağusa halkı iş ve temizlik istiyor

23 Mart 2014 Pazar 14:19

Mağusa halkı, kentte temizlik ve günden güne artan işsizliğe bir çare bulunmasını istiyor. İşleri kötüye giden esnaf, özellikle kale içinin öldüğünü, çoğu esnafın kepenk indirdiğini ve satış yapamadıklarını dile getirerek ekonomiye bir çare bulunmasını talep etti. Mağusa halkı, ekonominin kötüye gitmesinin yanı sıra kentin bozuk olan yollarından ve çevre kirliliğinden de yakındı. Vatandaş, Mağusa genelinde yapılan alt yapı çalışmalarından dolayı yolların çok bozulduğunu ve araçlarının hasar gördüğünü söyledi. Öte yandan vatandaş kentteki kirliliğe dikkat çekerek çöplerin zamanında toplanmasını ve çöp toplama günlerinin de arttırılmasını istedi.

10318

Vatandaş ne dedi?

 

Mustafa Oraloğlu:

“Esnaf olarak turisti her zaman kentimizde görmek istiyoruz. Özellikle bizim kentimiz daha çok turistle çalıştığı için daha fazla turistin gelmesini istiyoruz. Ekonomiye de bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz.”

Hasan Kasap:

“Allah herkesin iyiliğini sağlığını versin. Allah herkesin yardımcısı olsun. Kıbrıs konusunda bir an önce çözüm olmasını istiyoruz. Bir de kentimizin temiz olmasını istiyoruz.”

Safiye Harmani:

“Kentimizin yollarının biran önce düzeltilmesini istiyoruz. Araba diye bir şey kalmadı. Çöpler zamanında toplanmıyor ve çöp konteynerlerinden taşıyor. Haftada 2 defa çöp toplanıyorsa bunu 3’e çıkarmaları lazım. Kentimizde tertip ve temizlik görmek istiyoruz. Aydınlatma ışıkları yeterli değil. Bazen yanar bazen yanmaz. Biran önce bunlara çözüm bulunmasını istiyoruz.”

Zeynep Safa:

“Esnafın durumu o kadar kötü ki yetkililerin bir çare bulmasını istiyorum. Sokaklarda özellikle kale içinde insan yok. Kale içini bitirdiler. Belediye kale içini canlandırmak için etkinlikler, panayırlar yapıyor ama kale içindeki yol trafiğe açılmazsa hiçbir şey olmaz.”

Nimet Solak:

“İşsizliğe çözüm bulunmasını istiyorum. İş yerime gelir giderim ama kazancımız olmuyor. Kale içindeki yol trafiğe kapanınca insan gelmez oldu. İşsizlikten insanlar kepenk indirdi. Vatandaş da dışarıya açıldı. Eskiden kale içinde bandabuliya vardı. Bandabuliya da kapanınca artık kale içine insan gelmez oldu.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA