16 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa26°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara14°C

MADIMAK ÖRTBAS EDİLDİ

Madımak Örtbas Edildi

03 Temmuz 2013 Çarşamba 08:50

244936[1]Madımak'ın acısı yine yürekleri dağladı. 20 yıl önce Sivas'ta yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 37 kişi unutulmadı. Ama olayın kapatıldığı, kimsenin ceza yemediği dikkatlerden kaçmadı.

1993, pekçok karanlık hadisenin yaşandığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. 2 Temmuz'da Madımak'ta yaşananlar da bunlardan biriydi.

"HALA ADIYLATILAMADI"

Acı olayla ilgili konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Şehrimizde yaşanan bu elim olayın gerçekleştiği 1993 yılı, Türkiye'de faili meçhul cinayetler ve olaylar ile şüpheli ölümlerin sıkça yaşanmış bir yıl olup bahsi geçen olaylar hala aydınlatılamamış ve şüpheler de giderilememiştir" dedi. Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler, kirli emellerini Sivas'ta uygulamaya koymuşlardı. Acı olay sonucunda 37 kişi can verdi. İftirakı amaçlayan olay toplumun tüm kesimlerini yasa boğdu.

nuce_01072013-110724-1372669644.45[1]Katliamın 'faillerine' onlarca yıl sonra ulaşıldığı iddia edildi.

"OLAYLARIN FİTİLİNİ 4 PKK'LI ATEŞLEDİ"

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada olayın fitilini 4 PKK'lının ateşlediğini savundu.

Otelin yakıldığı sırada kalabalığın arasından hızla ayrılan bu 4 kişinin sırra kadem bastığı ve bir daha haber alınamadığı, yıllar sonra yeniden başlatılan soruşturma sonucunda öldüklerinin tespit edildiği de gelen açıklamalar arasında.

SİVAS'TA HÜZÜNLÜ ANMA

Bütün Türkiye'nin yüreğini yakan hadisenin acısı hala tazeliğini koruyor. Hayatını kaybedenler için anma törenleri düzenlendi. Sivas Emniyeti, vatandaşın huzur ve can güvenliği için sıkı güvenlik tedbirleri aldı. Şehir girişlerinde denetimler erken saatlerde başladı. Araçlar durdurularak arama ve kimlik kontrolü yapıldı.

Anma programları, Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen oteldeydi. Ölenlerin isminin yaşatıldığı özel bölüme karanfiller bırakıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA