MADDE BAĞIMLILARININ TEDAVİ VE REHABİLİTASYONUNU İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Bakan Hamza Ersan Saner, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, madde bağımlılarına yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin hayata geçirilmesi için girişim başlattıklarını bildirdi.

22 Temmuz 2016 Cuma 16:05
Saner, bu kapsamda bugün Güzelyurt bölgesindeki bir binada teknik incelemelerde bulundu.
Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, Saner’e incelemeler sırasında Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt eşlik etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde toplumun en önemli ihtiyaçlarından biri olan bağımlılara yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin hayata geçirilmesi için girişim başlattıklarını söyledi.
Saner, özellikle Meclis’ten madde bağımlıları ile ilgili geçen “Denetimli Serbestlik Yasası”ndan sonra konunun ivediliğinin tartışılamaz olduğuna vurgu yaparak, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanacak vatandaşlara hizmet verecek bir merkezin oluşturulmasının şart olduğunu kaydetti.
Hükümetin “çözüm odaklı” çalıştığına dikkat çeken Saner, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de desteğiyle çeşitli alternatiflerin ele alınacağını ve rehabilitasyon merkezine dönüştürülmeye uygunluk açısından farklı seçeneklerin değerlendirileceğini ifade etti.
Yakın zamanda bakanlıktan teknik bir ekibin rehabilitasyon merkezlerini gözlemlemek üzere Türkiye’ye gideceğini ve incelemelerde bulunacağını belirten Saner, dünyadaki ve Türkiye’deki rehabilitasyon merkezi modellerine bakılarak, madde bağımlılarının ihtiyaçlara cevap verecek şekilde bir rehabilitasyon merkezinin en kısa sürede hizmete açılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.
Açıklamada, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu’nun konuşmasına da yer verildi.
Karaokçu, madde bağımlılarına hizmet verecek tedavi ve rehabilitasyon merkezinin önemli bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, KKTC’de madde bağımlıları için rehabilitasyon merkezi olmadığını söyledi.
Toplumun beklentisinin bir merkezin açılması yönünde olduğunu kaydeden Karaokçu, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Çalışma Bakanı Ersan Saner’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
Karaokçu, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Sağlık ile Çalışma Bakanlıkları arasında işbirliğinin artarak süreceğini kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Koop-Bank'tan Personel alımında "Torpil" iddialarına açıklama!Koopbank’tan Personel Alımına İlişkin Açıklama: Süreç Şeffaf ve Objektif Kriterlerle Yürütüldü12 Mayıs 2025 Pazartesi 16:57KIBRIS
Çin ihracatı beklentileri aştıTicaret savaşının etkilerine rağmen Çin'de ihracat beklentileri aşarak yüzde 8,1 oranında yükseldi.12 Mayıs 2025 Pazartesi 14:34ASYA
Girne- Boğaz trafik yoğunluğu çözülüyorGirne- Boğaz trafik yoğunluğu çözülüyor12 Mayıs 2025 Pazartesi 14:16KIBRIS
Öztürkler: Hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için atılacak her adımı destekliyorumCumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleki haklarının korunması ve güçlendirilmesinin ortak sorumlulukları olduğunu, bu doğrultuda atılacak her adımı desteklediğini vurguladı.12 Mayıs 2025 Pazartesi 14:03KIBRIS
HP MYO üyesi Tokatlıoğlu Serbest... Tüm imzalar babasına ait..“Sahte evrak düzenlediği” iddiasıyla tutuklanan HP MYK üyesi Tokatlıoğlu'nun "yetkisiz şekilde imzaladığı" iddia edilen vekaletnamelerdeki imzaların babasına ait olduğu ortaya çıktı.12 Mayıs 2025 Pazartesi 14:01KIBRIS
31 Ekim'e kadar ateş yakmak yasakİtfaiye Müdürlüğü, temizlik ve ısınmak maksatlı olsa dahi 31 Ekim'e kadar izinsiz ateş yakmanın yasak olduğunu hatırlattı.12 Mayıs 2025 Pazartesi 14:01KIBRIS
Cezaevine gönderildilerLefkoşa’da 30 gram yasaklı madde ele geçirildiği Kırmızı Işık operasyonu kapsamında yargılanan Nathaniel Samson ile Kelvin Emeke hakkındaki dava karara bağlandı.12 Mayıs 2025 Pazartesi 13:19KIBRIS
Serdar Denktaş: Yaşam hakkımızı korumak için kullanılacak ilk silah hukuk olmalıDP’nin eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, mülkiyet sorununa işaret etti; “Yaşam hakkımızı korumak için kullanılacak ilk silah hukuk olmalı” dedi.12 Mayıs 2025 Pazartesi 13:07KIBRIS
Güney’e yılda 3 milyon Euro’luk prefabrik evKuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a bir yılda 15 milyon Euro değerinde mal satışı yapıldı. En çok satılan ürün prefabrik konteyner oldu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 12:59GÜNEY KIBRIS
Bir Haftada 13 Yangın, 33 Kurtarma Operasyonu: Zarar 1 Milyon TL'yi AştıKKTC genelinde 5-11 Mayıs tarihleri arasında 13 yangın ve 33 özel servis olayı meydana gelirken, yangınlardan kaynaklı toplam maddi zarar 1 milyon 250 TL’yi buldu.12 Mayıs 2025 Pazartesi 12:52KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs