MAAŞLAR NE ZAMAN ÖDENECEK! KESİNTİLER ÖDENECEK Mİ?
Maaşlar ne zaman ödenecek! Kesintiler ödenecek mi? Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu Mayıs maaşlarının ödenme tarihlerini açıkladı

19 Mayıs 2020 Salı 14:47
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, son ekonomik verilere bakıldığında, KKTC’nin mali geleceği için hayli umutlu olduğunu¸ yüzde 57’ye varan gelir düşüşünün yüzde 41’e gerilediğini söyledi.
Emekli maaşlarının 22 Mayıs’ta ödenmesi için bir çalışma yaptıklarını açıklayan Amcaoğlu, “22 Mayıs’ta olmazsa, 27 Mayıs’ta emeklilerin, 29 Mayıs’ta da sosyal sigortalıların maaşları ödenecek” dedi.
BRT’nin haberine göre, iç borçlanma ile ilgili Başbakan Ersin Tatar’ın Mayıs ayı içinde gerekli açıklamayı yapacağını belirten Amcaoğlu, “Türkiye’nin yardımı olmadan, bu krizden sağlıklı çıkmamız mümkün değil” şeklinde konuştu.
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de katıldığı bir programda Mart ve Nisan Ayı’nda mali tablo ile ilgili bilgiler aktardı.
“BİRAZ TOPARLANMA YAŞIYORUZ”
Amcaoğlu, yüzde 57’ye varan gelir düşüşünün yüzde 41’e gerilediğini söyledi ve “250 Milyon TL bir gelire kadar düştük. Ancak güncel rakamlarla biraz toparlanma yaşıyoruz. 580 Milyon TL’lik bir rakam görünüyor. Mart ve Nisan Ayı’na göre, bugünkü rakamlarla konuşursak, geleceğimiz için hayli umutluyum. Bu zor süreçten hep birlikte, çıkacağız” dedi.
Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi maaşlarından kesinti olup olmayacağını söylemek için erken olduğunu belirten Amcaoğlu, temkinli olmak gerektiğini ifade etti.
Maaşların bayramdan önce ödenmesi mümkün mü? Sorusun üzerine Amcaoğlu, Emekli maaşlarının 22 Mayıs’ta ödenmesi için bir çalışma yaptıklarını kaydetti.
Amcaoğlu, “Yetişebilirse 22 Mayıs’ta emeklileri ödeyeceğiz. Olmazsa, 27 Mayıs’ta emekliler, 29 Mayıs’ta da sosyal sigortalıların maaşları ödenecek” dedi.
İç borçlanma olacak mı sorusuna karşılık Amcaoğlu, çalışmaların sürdüğünü, iç borçlanma ile ilgili Başbakan Tatar’ın gerekli açıklamayı Mayıs Ayı içinde yapacağını söyledi.
TÜRKİYE’DEN MALİ KAYNAK
Türkiye’den mali kaynak beklentisi ile ilgili de konuşan Amcaoğlu, global bir kriz yaşanmakta olduğuna işaret etti ve konuyla ilgili istişarelerin sürdüğünü belirtti.
Amcaoğlu, “Aralık sonuna kadar 3.3. Milyar TL’lik bir ihtiyaç olduğunu söylemiştik. Türkiye yanımızdadır her zaman da yardıma hazırdır. İstemediğimiz zamanda bile bize yardım yapmış Anavatan Türkiye, bugün de biz ‘aman’ demeden yanımızdadır. İhtiyaçlarımız istişare edilmiştir. İlgili rakamları gündeme getirdik. Ama bir süreçten geçiyoruz bu durumda bile Türkiye bizi düşünüyor. Bunlar siyasi malzeme yapılamaz. Türkiye bizim yanımızdadır kimse merak etmesin. Kendi adımlarımızı atarken, ekstra kaynaklar ulaşacaktır. KKTC insanı Türkiye olmadan pandemi ortamından sağlıklı bir şekilde çıkamaz” diye konuştu .
Turizmde açılım konusunda da Amcaoğlu, otel ve casinoların 1 Haziran’da açılacağını hatırlattı ve girişlerin yasak olduğu salgın döneminde cansinolara kimlerin gireceği sorusunu yanıtladı. Amcaoğlu, “Burada sadece KKTC vatandaşları yaşamıyor. 50 bin üzerinde yabancı uyruklu çalışan ve öğrenci ülkemizde mevcut” dedi.
En azından iç turizmi yapabilme adına 1 Haziran’da turizm işletmelerinin kapılarını açabileceğini belirten Amcaoğlu, “Dünya ülkelerinin kapılarını birbirine açana kadar hazırlığı yapıp ilk adımları atmaya çalışacağız” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Çin’den Dünya Çapında Bir İlk: 158 Kilometrelik Yolda Tamamen Otonom AsfaltlamaÇin, Pekin-Hong Kong-Makao Otoyolu’nda 157,79 kilometrelik kısmı tamamen insansız araçlarla asfaltlayarak dünya çapında bir ilke imza attı. Yapay zekâ, otonom makineler ve dronelar sayesinde yol inşasında yeni bir çağ başlatıldı28 Temmuz 2025 Pazartesi 18:40ASYA
Baybars, Rogers ve Manavoğlu’ndan Erhürman’a destekGazimağusa Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, Girne Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers ve eski milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CTP'nin adayı CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a destek vereceğini açıkladı.28 Temmuz 2025 Pazartesi 18:33KIBRIS
HP Parti Meclisi Özersay'ın cumhurbaşkanı adaylığını oylamak amacıyla toplanacakHalkın Partisi (HP) Parti Meclisi Genel Başkan Kudret Özersay’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, aday olup olmayacağını oylamak amacıyla toplanacak.28 Temmuz 2025 Pazartesi 18:31KIBRIS
1 Ağustos tören ve etkinliklerle kutlanacakGüvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın (Güv. K.K) 49’uncu, Türk Mukavemet Teşkilatının (TMT) 67’nci ve Kıbrıs’ın fethinin 454’üncü yıl dönümü dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenleniyor.28 Temmuz 2025 Pazartesi 18:31KIBRIS
Esentepe'de korkutan kaza: Kamyonet devrildiEsentepe’de, Dima Market’e ait park alanı çıkışında meydana gelen trafik kazasında hafriyat yüklü bir kamyon devrildi. Şans eseri kazada yaralanan olmadı.28 Temmuz 2025 Pazartesi 18:29KIBRIS
Eğitimde Sınır Yok!Dünyanın 17 farklı ülkesinden gelerek yaz dönemi stajlarını Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yürüten tıp ve eczacılık öğrencileri deneyimlerini paylaştı: “Tavsiyeyle geldik, beklediğimizden fazlasını bulduk...”28 Temmuz 2025 Pazartesi 17:47YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2024 yılı ShanghaiRanking Global Akademik Alan Sıralaması’na girdiDAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2024 yılı ShanghaiRanking Global Akademik Alan Sıralaması’na girdi28 Temmuz 2025 Pazartesi 17:40DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
“Tufan Erhürman’a açık desteğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz”Bağımsız milletvekilleri Baybars, Rogers ve eski milletvekili Manavoğlu’dan Erhürman’a destek28 Temmuz 2025 Pazartesi 17:37KIBRIS
Hayvancılardan “Tabutlu İmamlı” EylemHayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, üretimde yaşanan sorunları protesto etmek amacıyla dikkat çekici bir eyleme imza attı.28 Temmuz 2025 Pazartesi 16:33KIBRIS
40'ın altına düşecekMeteoroloji Dairesi hava sıcaklığının 40 derecenin altına düşerek, iç kesimlerde 36 – 39 ve sahillerde 30 – 33 derece dolaylarında olacağını belirtti.28 Temmuz 2025 Pazartesi 16:31HAVA DURUMU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs